fbpx

2016-os Pro-User kerépárszállító újdonságok

Korábbi cikkünkben már mi is bemutattuk a Pro-User kerékpártartókat. 2016-ra két egészen érdekes újdonságot mutattak be, ami nem más mint a Diamant Bike Lift névre hallgató elektromosan leengedhető kerékpárszállító, és az új 4 bringás Amber modell. Ezen felül pedig finomítottak néhány dolgot a többi tartójukon is.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 2

A Eurobike Award díjat nyert Bike Lift azoknak készül akik vagy elektromos kerékpárt szállítanának autójukkal, vagy pedig nehezükre esik a méretes kerékpárok felpakolása. Éppen ezért egy elektronikus liftet építettek a vonóhoroghoz csatlakozó konzolra. A tartó maximum 60 kilónyi kerékpárt képes cipelni, ami több mint elegendő még elektromos bringa esetén is. Éppen ezért főleg az ebike-osok a célközönség.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 4

Maga az emelőszerkezet egészen gyorsan működik, és természetesen számos biztonsági funkcióval is ellátták. A lift elektromos vezérlésű, tápellátását az autó csatlakozóján keresztül kapja. Ugyanúgy zárható mint a többi Pro-User tartó, így nem kell tartanunk attól, hogy az értékes bringaszállítót eltulajdonítják amíg bringázunk.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 9

Mondani sem kell, hogy kizárólag vonóhoroggal rendelkező autókra szerelhető fel. Már az új túlméretes kereket fogadó hevederekkel látták el, így akár 650B+ vagy fatbike gumikat is fogad! Maga a Bike Lift 25 kg-ot nyom, így nem árt felkészülni a felemelésére.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 5

A kerékpárt tartó konzolok zárhatóak, felfogatásuk univerzális, a bilincs pedig nagy átmérőjű vázcsöveket is fogad. 13 pólusú CanBus csatlakozóval szállítják így elsősorban a modern autókkal kompatibilis. Az egész tartó összecsukható, így tárolás közben nem foglal sok helyet. Kapható hozzá fali vonóhorog konzol is amire felakasztva még kisméretű helységekben is könnyen tárolható. Vázszerkezete acél, a kerékpártartó konzolok és sínek alumíniumból készültek, és természetesen a hazai KRESZ összes követelményének megfelel! A csomagtartóba való könnyű bejutás érdekében a tartó dönthető, így biciklikkel megpakolva is könnyen használható.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 6

Nemrég teszteltük a Saffire 4-es tartót, ami négy kerékpár szállítására alkalmas, de mondjuk úgy Dizájn terén kihívásokkal küzdött. A most bemutatott Amber 4 szerencsére jóval modernebb kinézetű és a súlyából is sikerült faragni. Újfajta kerék rögzítő hevederekkel látták el, na nem mintha „régin” ezzel probléma lett volna. Azonban négy különböző bicikli felrakása mégsem egyszerű feladat, jobban örülünk annak, hogy most már három pozícióba lehet helyezni ezeket.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 7

A tartó nagyjából 17 kilót nyomhat így abszolút nem nehéz a felrakása. Kombinált 7/13 tűs csatlakozóval látták el gyárilag, így minden autóval kompatibilis. A négy bringa fixálása ugyanúgy történik mint a Saffire modellnél. 3 db-ot konzollal közvetlenül a kerethez a negyedik bringát pedig a harmadikhoz kell rögzíteni. Ez a tartó persze nem összecsukható de ugyanúgy lehajtható így a hátsó ajtóhoz bármikor hozzáférünk.

2016-os_Pro-User_kerekparszallito_ujdonsagok 10

Az általunk egész évben nagy megelégedéssel használt Diamant SG3 és 2-es tartó is ráncfelvarráson esett át. Változtattak a lámpák formáján, kicsivel szélesebb lett a távolság a sínek között, és a rögzítő konzolokat is módosították. A rendszámtábla keret oldhatóságát szintén átdolgozták, a vázrögzítő karok pedig egy mozdulattal nyithatóak.

A Pro-User kerékpártartókat keresd a www.pro-user.hu oldalon, vagy a partnerüzletekben!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo