fbpx

2016-os CASCO újdonságok: Full Air RCC, SPEEDairo TC-Plus, Roadster-TC, SX-61

Az integrált napszemüveges sisakok akkora sikert értek el nem csak a nemzetközi, hanem a hazai szinten is, hogy a CASCO tovább bővíti ezt a vonalat. Most már négyféle fejvédőhöz választható ez az opció. Ezen felül bemutatkozik egy kiválóan szellőző új modell a Full Air RCC, de színekben is jönnek változások.

2016_casco_fejvedok 22

A kiállításon még csak egy prototípust láthattunk a Full Air RCC sisakból, de a lényeges dolgokat meg tudtuk nézni rajta. A CASCO szeret szokatlan, de működő dolgokkal előrukkolni. Gondoljunk csak arra amikor két évvel ezelőtt a SPEEDairo-t bemutatták az integrált szemüveggel! Sokan legyintettek rá mint múló hóbort, aztán ma már montisokon is látunk ilyet, pedig ott a légellenállás alig számít valamit. A Full Air fejvédő a szellőzésre helyezi a hangsúlyt és nem kategorizálták egyetlen sportághoz sem. A nevében az RCC a road-cross-country szóösszetétel rövidítése, így aszfalton és terepen egyaránt használható.

Legfeltűnőbb pontja az óriási központi levegő beömlő, ami úgy néz ki mint az autókon a hűtőmaszk. Ez biztosítja, hogy sok levegő jöjjön be, de a többi nyílás is egy teljes rendszert alkot, hiszen az hogy bejön a levegő, még nem jelent tökéletes szellőzést. A levegőnek körbe kell járnia a fejedet, majd hátul távoznia kell. Ezt természetesen megoldották a mérnökök. A tarkóvédelmet sem aprózták el, a biztonságosságban amúgy is élen jár a német gyártó. Lesz rá felpattintható napellenző is, és természetesen a színes személyreszabható MyStyle zsinórokat is cserélgetheted rajta. Fehér, fekete, és lime színekkel indul a forgalmazása hamarosan.

A SPEEDairo TC-Plus annyiban változott „csak”, hogy Plus X Award díjat nyertek vele, illetve ami lényegesebb, kapható lesz rá 4-Seasons Cover, akárcsak a városi Sportive-TC-re,. Ez egy átlátszó felpattintható héj, ami megvéd az esőtől, és a hideg széltől. Sőt, most egy full fekete kivitel is elérhető lesz, ami be kell vallani baromi jól néz ki!

Vadonatúj a Roadster-TC modell, ami kompaktabb formával érkezik, és három különböző méret lesz belőle (S-M-L). Kifejezetten városi bringásoknak készül, lekerekített formákkal, élekkel és MyStyle zsinórral. A sisak legnagyobb előnye, hogy most már a SpeedMask szemüveget is fel tudod pattintani rá, ami alatt akár a dioptriás szemüveg is hordható. S-pedelec bringákhoz nagyon passzolna a matt fekete vagy fehér színű sisak a szemüveggel!

Két új szín is lesz a Speedster TC-Plus-ból. A narancs a feltűnőbb színeket kedvelőknek szól, a gunmetal pedig diszkrétebb, de ütős árnyalat. A Plus csomag része a felcsattintható napellenző, a 4-Season Cover, és a multifunkciós nyaksál is.

2016_casco_fejvedok 13

A Young-Generation is megkapta a lekerekített vonalakat, és a tarkóvédelmet is megnövelték, mivel a kimutatások szerint a halálos balesetek 20%-át a fül mögötti sérülések okozzák, és hát a fiatalok is el tudnak esni, bármennyire is gondolja sok szülő az ellenkezőjét! Az okosak a „jobb félni mint megijedni” elv alapján inkább rendes sisakot vesznek a gyereküknek. Persze kis napellenző is része a Young-Generation modellnek, mely egy méretben készül, és 53-57 cm-es fejre passzol. Nem mellékesen a SPEEDmask lencsével is kompatibilis, hiszen ebben a korban már sokan komolyan versenyezni kezdenek.

Screen Shot 2015-09-10 at 10.57.29A trendi SX-61-es after sport utcai szemüvegből érkeznek a bicolor kivitelek, így a stílust az utcai ruházatohoz is tudod már igazítani! A lencse természetesen 100%-os UV védelemmel rendelkezik, pármentesítő bevonattal is ellátták és kristálytiszta képet ad, mivel a Casco csak minőségi alapanyagokból dolgozik. Technikailag a keret nem változott, szárai most is FLEXfit rendszerűek, ami kényelmes viseletet biztosít.

A Casco fejvédő kínálatot a www.casco-helme.de oldalon találod meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo