fbpx

2013 LEG-jei – szerkeszd te is az ünnepek alatt!

Melyik volt a kerékpársport legemlékezetesebb pillanata 2013-ban? Ki volt szerinted az év versenyzője? Melyik versenyen láthattuk a legnagyobb csatát? Mi volt az év legkomolyabb technikai fejlesztése? Vagy éppen mi volt a legnagyobb „lufi” az újdonságok között?

Emlékeztek a Giro 20. szakaszára? a LEGtöbben bizonyára... (Fotó: Stefano Sirotti)

Emlékeztek a Giro 20. szakaszára? a LEGtöbben bizonyára… (Fotó: Stefano Sirotti)

Az ünnepek alatt folyamatosan jelentkezünk majd a legekkel, a kiválasztott „díjazottak” hol olyanok lesznek, akik egyértelműen rászolgáltak a megtisztelő címre, hol vitaindító céllal jelölünk meg majd valakit, valamit. Nehezen férhet például kétség hozzá, hogy Nino Schurter nyújtotta idén a legjobb teljesítményt az XC-pályákon, de hogy melyik volt például a legjobb hazai mountian bike maraton 2013-ban, már sokkal kevésbé egyértelmű. Megosztja a kerékpár rajongókat Vincenzo Nibali és Chris Froome is.

Voltak idén negatív legek is... (Fotó: Stefano Sirotti)

Voltak idén negatív legek is… (Fotó: Stefano Sirotti)

A most olvasható beharangozóhoz rögtön egy megosztó „LEG”-et választottunk (lásd képek), sokak számára az év legemlékezetesebb szakasza volt a Giro d’Italia 20. etapja. Lehet, hogy a helyszínen vagy a tv előtt szurkolva a leginkább lebilincselő, divatos szóval a legepikusabb küzdelmet láthattuk, a versenyzők szerint viszont inkább a legborzasztóbb, leginkább rémálomba illő nap volt, amikor lefagyva, teljesen elkészülve szálltak le a bringáról.

A kolumbiai csodáról is szó lesz hamarosan...

A kolumbiai csodáról is szó lesz hamarosan…

Bizonyos szempontból kijelenthetjük, hogy az emberi teljesítőképesség határait feszegették a bringások, másrészt az is megállja a helyét, hogy a klasszikus kerékpársporthoz a legkevesebb köze volt ennek a szakasznak. És a képeket válogatva már adják is magukat a további témák, Rigoberto Uran-ra pillantva eszünkbe jut Kolumbia, mint a „legnagyobb kis kerékpáros nemzet”, vagy Samuel Sanchez, aki 2013 egyik legszomorúbb történésének, az Euskaltel megszűnésének, a profi kerékpársport recessziójának kárvallottja. Természetesen ezeket a témákat is kivesézzük újév napjáig, reméljük, veletek együtt…

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo