fbpx

100ezer eurós kísérlet – Victor Campeanaerts áprilisban készül megdönteni az egyórás világcsúcsot

Az időfutam Európa-bajnok április közepén készül átadni Bradley Wiggins egyórás világcsúcsát a múltnak.

Már a világbajnokság után írtunk róla, hogy a bronzérmes Victor Campenaerts egyórás világcsúcsot szeretne dönteni, de konkrét részleteket akkor még lehetett tudni, csak annyit, hogy mindenképpen az olimpia előtt szeretné megpróbálni és szerinte az edzésadatai alapján jó esélye van az új rekord felállítására, mert a csúcstartó Bradley Wiggins nem optimális körülmények között teljesítette.

Azóta több információ került napvilágra. Az időfutam Európa-bajnok január eleje óta keményen készül Namíbiában és április közepén Mexikóban vág neki a világcsúcs-kísérletnek, (azért Mexikóban, mert a magasabban fekvő pályán ritkább a levegő és ennek köszönhetően a légellenállás is – szerk.).

Campenaerts elmondta, hogy rendkívül költséges egy ilyen kísérlet, minimum 100ezer euróba kerül, ami a kerékpár, a felszerelés árából, az utazás, az ott tartózkodás költségéből, az edzők fizetéséből és a pályabérletből áll. Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen időjárás lesz a kísérlet napján, mert az nagyban tudja befolyásolni a végeredményt. Várhatóan április 15. és 18. között fogja megpróbálni megdönteni az egyórás világcsúcsot, a pontos napot pedig az időjárás alapján fogják kiválasztani.

A világcsúcsot jelenleg Bradley Wiggins tartja 54,526 km-rel, melyet 2015-ben állított fel Londonban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo