fbpx

Purito is indul az “andalúziai hatnaposon”, de csak szórakozásból…

Purito, azaz a legendás katalán versenyző, Joaquin Rodriguez is részt vesz a ma kezdődő hatnapos Andalucia Bike Race mountain bike maratonon, ezzel kapcsolatban készítettek vele interjút a szervezők.

Mint ismeretes, a profi pályafutását a Katusha csapatával befejező országútis sztárt elő UCI-pontjai miatt igazolta le a WorldTourban debütáló Bahrain-Merida Team, de az országúton már nem száll harcba további sportsikerekért. Újabban viszont sokat látjuk posztolni mountain bike-ozás közben, instagram-account-ján ez olvasható: “Ex-ciclista, intento de biker!!” – vagyis exkerékpáros, aki próbálkozik a mountain bike-kal. Már azt is bejelentették, hogy a Merida-nagykövetként bringázó korábbi XCO-világbajnok, Jose Antonio Hermida oldalán a Cape Epic megamaratonon is elindulnak márciusban. Az alábbi interjúban Purito „mountain bike-os pályafutásáról” mesél:

Andalucia Bike Race: Miért indulsz az Andalucia Bike Race-en?

Joaquin Rodriguez: Azt mondják róla, hogy nagyon jó és szórakoztató verseny. Én még új vagyok a mountain bike világában és abszolút lazán állok hozzá, a tanulás motivál. Biztos vagyok benne, hogy érdekes tapasztalat lesz..

ABR: Milyen céllal indulsz?

Joaquin Rodriguez: Élvezni szeretném ezt a sportot, ami mindig is tetszett. Ez teljesen más, mint amit eddig megszoktam, itt máshogy kell együtt dolgozni, dinamikusabb, több az adrenalin. Nyilván nekem a lejtmenetek lesznek a gyenge pont, minden egyes downhill külön próbatétel lesz.

ABR: Ez lesz az első mountain bike versenyed?

Joaquin Rodriguez: Ez lesz az első. Együtt edzettünk José Antonio Hermida-val és haverokkal, mert nagyon-nagyon merev magyok még és nagyon nehéz átállni a mountain bike-ra. Biztos, hogy sokat fogok szenvedni emiatt Andalúziában.

ABR: Mit gondolsz, nehéz lesz megszokni a terepet, ami az andalucia Bike Race-en vár rád?

Joaquin Rodriguez: Mint első versenyen, biztos nagyon „elveszett” leszek, de szerencsére van mögöttem egy csapat, akik nagyon sokat fognak segíteni. Mivel úgy indulok, hogy sportoljak és élvezzem, és az eredménycélokat elengedtem akkor, mikor befejeztem a profi pályafutásom, örömmel fogok bringázni. Olyan módon fogom élvezni a kerékpározást, ahogy még soha.

ABR: Be akarod fejezni az összes szakaszt?

Joaquin Rodriguez: Igen, mindet. Annyi benne van a pakliban, hogy a Bahrain-Merida csapatában vállalt kötelezettségek miatt készenlétben kell állnom egy konkrét esemény miatt, de ha nem kell mennem és itt maradok, mindenképpen végig szeretnék menni és jól érezni magam. Ha mégis szólít a kötelesség, az első három szakaszon megyek végig.

ABR: Láthatunk még hasonló eseményeken?

Joaquin Rodriguez: Igen, biztosan. Mostantól arra koncentrálok, hogy minél több örömet okozzon a bringázás, és a mountain bike nagyon tetszik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo