fbpx

Gravel bike versennyel bővül az idei Salzkammergut Trophy

20 év hosszú idő egy maratonverseny életében. Folyamatos megújulás nélkül Ausztria leghíresebb kerékpáros rendezvénye, a Salzkammergut Trophy is bajban lenne. A bringások új kihívásokat keresnek, és ha egy verseny ezt nem tudja nyújtani, akkor továbbállnak. Elég megnézni az utóbbi 5 év TopMaraton számadatait…

salzkammergut_trophy_2017_maraton 7

Jól tudják ezt a Salzkammergut Trophy szervezői is, éppen ezért néhány éve “Trail” típúsú számmal bővült a verseny, amelyben hosszú és technikás lejtők várnak az igazán kemény montis megmérettetésre vágyók számára. Magam is teljesítettem ezt a számot, és valóban olyan lejtmenetek szerepeltek benne, amivel itthon soha nem találkozunk. Sőt kimondhatjuk, hogy az utolsó downhill szakasz Bad Goisernbe egyenesen extrém! Viszont pontosan ez adja a kihívást, ami miatt a bicajosnak ismét kedve lesz kiutazni a távoli helyszínre.

•• Salzkammergut Mountainbike Trophy, Bad Goisern, Oberösterreich, Österreich on 09.07.2016, www.trophy.at •• Photo: M. Bihounek/martinbihounek.com

•• Salzkammergut Mountainbike Trophy, Bad Goisern, Oberösterreich, Österreich on 09.07.2016, www.trophy.at •• Photo: M. Bihounek/martinbihounek.com

Imént érkezett a hír, hogy a Salzkammergut Trophy megpróbálja az országúti bringásokat is elcsábítani. 2017-ben a versenyszámok között szerepel Gravel-Race, amely 76 km-es távot és 2.400 méternyi szintkülönbséget kínál! Szóval nem ígérkezik könnyű mókának, de nem is teljesíthetetlen – már ha rendesen felkészülünk. És erre van még idő, hiszen az idei “Trophy” július 14-16 között kerül megrendezésre. A többi távra már futnak a nevezések, viszont a Gravel-Race idén mindössze 100 indulót fogad, és egyelőre még nem nyitott. Érdemes tehát a verseny facebook oldalára “tapadni”, hogy minél hamarabb értesüljünk a nevezés megnyitásáról!

salzkammergut_trophy_2017_maraton 5

Ha nem vagy biztos a dolgodban, május 20-21-én bringás túravezetők segítségével bejárhatod a “D”, “E” és “G” útvonalakat, ami főleg a kezdő maratonozók számára nyújt segítséget. Sőt, a pályabejárás alatt lehetőség nyílik a klasszikus Ritchey P-29er tesztelésére is, amivel Szilvi egyszer már lenyomta a maratont! A pályabejárásra itt tudsz jelentkezni.

16107153_10154301268102897_2213955861409907375_o

Az idei “Salz” ismét az Intersport Marathon Serie egyik versenye, amibe többek között a Crosskovácsi Maraton és a Duna Maraton is beletartozik, így a hazai indulóknak különösen érdekes lehet!

Idén kilenc különböző távon mérhetjük össze tudásunkat a több száz hazai és több ezer külföldi indulóval. Most már csak a felkészülésnek kell nekiállni: mi biztosan ott leszünk!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo