fbpx

Andalucía Bike Race – hatnapos MTB maraton magyar vegyespárossal

Poór Brigitta és Motován Miklós mesél az alábbiakban az Andalucia Bike Race mountain bike maraton előkészületeiről. A verseny február 21. és 26. között kerül majd megrendezésre Spanyolországban, ahonnan terveink szerint napi beszámolókkal is jelentkeznek majd!

andalucia_bike_race_poor_brigitta_05

2016-ban is egy teljesen új nyomvonalon tekerhetnek a vállalkozó szellemű versenyzők au Andalucia Bike Race-en. Az idei évben is UCI S1 minősítést kapott a rendezvény. Mivel értékes pontokat lehet szerezni az olimpiai kvalifikációhoz, ezért óriási mezőnyre lehet számítani. A 800 főre maximalizált indulói létszám már be is telt, így 400 csapat várhatja a verseny kezdetét. A hírek szerint nemzeti bajnokok, kontinens bajnokok, a regnáló XCM Világbajnok, Alban Lakata is rajthoz áll a versenyen. Több nagy csapat, köztük a Team Bulls, Topeak-Ergon,  Multivan-Merida Team, Centurion-Vaude stb. is jelezte részvételi szándékát. Az amatőröknek ez külön motivációt jelenthet, gyakorlatilag a profikkal együtt versenyezhetnek. A korábbi híresztelésekkel ellentétben marad a hat szakaszos lebonyolítás. A szervezők szerették volna egy prológ jellegű, 0. szakasszal kiegészíteni az össztávot, de végül ez nem sikerült.

A szakaszok elérhetősége ugyan változott a tavalyi évhez képest, de a szervezők igyekeznek a versenyzőket segíteni transzferekkel, de aki kicsit is eredményorientáltabb, az jobban jár, ha autót bérel a verseny idejére.

sportograf-57062054

A szakaszok:

–           1.szakasz 49,95km / 1409m Martos

            2.szakasz 76,53km / 2631m Jaén

            3.szakasz 72,04km / 1852m Andújar

            4.szakasz 89,91km / 1897m Córdoba

            5.szakasz 82,62km / 2080m Córdoba

            6.szakasz 69,12km / 1789m Córdoba

Poór Brigi az előzményekről:

Lassan két hete van szerencsém már a helyszínhez közel, Malága, Benalmadéna-ben edzőtáboroznom. Az időjárás szerencsére több mint ideális a felkészüléshez, így teljes értékű edzésmunkát tudok végezni. Szállásomhoz közel van uszoda és atlétika pálya is, triatlonversenyzőként ez nekem kiemelkedően fontos.

14-én már Miki is csatlakozik hozzám és együtt készülünk a 21-ei startra. Igyekezett az otthoni körülmények között, lehetőségeihez mérten a legtöbbet edzeni, de egészen más lesz neki is, ha már végre a helyszínen leszünk.

Heti átlag 35 óra edzéssel, amiben természetesen nekem szerepel futás és úszás is, igyekszem a lehető legjobban lecsökkenteni a kettőnk közti erőkülönbséget. Bízom benne, hogy minden jól alakul majd, és sikerül teljesítenünk mind a hat szakaszt. Mikinek ez lesz az első többnapos versenye, nekem pedig abszolút a felkészülés részeként épül be a versenyprogramomba az Andalucía Bike Race, így mindenféle előzetes elvárás nélkül állunk majd a startvonalhoz.

IMG_2283

Motován Miki a tervekről:

Tavaly év vége felé kezdett Brigi fejében motoszkálni a gondolat, hogy induljunk együtt párosban ezen a hat napos versenye. Megnyugtatott, hogy minden rendben lesz, meghívottként versenyezhetünk, így a nevezés miatt sem kell aggódni. Nekem, a munka és a család mellett meglehetősen nagy falat lesz, de habozás nélkül belementem a dologba.

Szeretnénk a lehető legjobban érezni magunkat a verseny során, ez a legfőbb cél most. Nagyon hálás vagyok a feleségemnek, hiszen a verseny idejére ő is kiutazik, így lesz valaki, akire támaszkodhatunk. A fő szempont természetesen, hogy célba érjünk, ha lehet mindenféle gond nélkül. De Brigi is és én is versenyzők vagyunk, így szeretnénk kihozni a lehető legjobbat a versenyből.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo