fbpx

Praktikus tippek egy rönkház esztétikus berendezéséhez

Amikor egy rönkház berendezése a feladatunk, akkor a bútorok, az anyagok, a színek, illetve a dekorelemek mellett bizony a lámpatestek kiválasztása is nagy súllyal lesz jelen a végeredmény alakulása szempontjából.

A cikkben igyekszünk néhány praktikus tippet szolgáltatni mindegyik aspektushoz annak érdekében, hogy a berendezett rönkház összképe akár túl is szárnyalja az előzetes várakozásainkat.

A rönkházak berendezése kapcsán leginkább szóba jöhető anyagok

Egy rönkház esetében nem is lehet kérdés, hogy elsősorban a természetes matériák, azon belül is a fa alkalmazásában célszerű gondolkodni. Leginkább ez volt egyébként az a tényező, aminek köszönhetően a rönkházak építése egyre népszerűbb szokássá vált.

Persze ahhoz, hogy egy rönkház építésének a fő motívumát képezhesse, a fát előzetesen meg kell munkálni. Vagyis gondosan el kell távolítani a kérgét, majd pedig a megfelelő méretre csiszolni. Szerencsére a hozzáértő szakembereknek ebben egyre komolyabb gyakorlatuk van.

A rönkházak ideális berendezéséhez elsősorban javasolt színek és stíluselemek

Mivel egy rönkháznál az anyagfelhasználás tekintetében is a természetesség dominál, ezért a berendezés kivitelezése kapcsán is a naturalisztikus jelleget érdemes preferálni. Ez egyaránt igaz a színválasztás, a designelemek kialakítása, valamint a bútorok pontos elhelyezése kapcsán is.

Egy optimálisan berendezett rönkházban az ember úgy érezheti magát, mintha ténylegesen a természetben tartózkodna. Ha nem is a szabad ég alatt és természetesen a megfelelő komfortérzet mellett, ugyanakkor mégis alapvető fontosságú ez a fajta életérzés.

Persze bizonyos mértékig egy-egy modernebb bútor, színválasztás, illetve dekormegoldás is helyet kaphat az újonnan berendezett rönkházban. Az ilyen megoldások alkalmazása kapcsán ugyanakkor törekedni kell a megfelelő egyensúlyra, hogy a természetes jelleg ne szoruljon túlságosan a háttérbe.

A fények szerepe az újonnan berendezni kívánt rönkház egészében

Kétségkívül az alkalmazott lámpatesteknek, illetve a kialakított fényviszonyoknak is jelentős szerepük lesz a berendezett rönkház összképének a kialakításában. Ahogyan az elrendezés kapcsán, úgy ebben a tekintetben is beleférhet a modernebb megoldások mértékkel történő alkalmazása.

Rönkházakban kimondottan kedvelt és bevált eljárásnak számít az általános megvilágításhoz a mennyezetre illeszthető spotlámpák alkalmazása, de egy-egy ízlésesebb függeszték ugyanúgy remekül mutathat.

Ezenfelül a szolid megjelenésű dekorációs állólámpák, a falra illeszthető modellek vagy éppenséggel a modern LED szalagok alkalmazásában is bőven lehet fantázia. Különösen előnyös lehet a rusztikus stílusra hajazó darabok használata is, amelyeknek köszönhetően a berendezett rönkház még inkább esztétikusan mutathat majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo