fbpx

Mi az a gócbetegség?

Tapasztaltál már hajhullást, ízületi gyulladást, különböző bőrkiütéseket? Nem múlnak, pedig már mindent kipróbáltál, és még az orvos is csak a fejét csóválja? Lehet, hogy a szervezet téged is megtréfál, és egyáltalán nem ott kell keresni az okokat, ahol a tünetek jelentkeznek!

Gócbetegség

Az emberi szervezet minden esetben megpróbálja felvenni a harcot a különböző betegségekkel szemben, de mégis akadhat rés a pajzson, amikor nem tudja hatékonyan teljesíteni a feladatát. Ilyenkor a baktériumok elszaporodásának köszönhetően létrejön a góc, ami azt jelenti, hogy a kórokozók gondtalanul utazhatnak a véráramban a különböző szervekhez. Ez az igazi probléma, mivel ezek képesek megbetegíteni a különböző szerveket, így létrejön a gócbetegség.

Ha fog eredetű a góc, akkor azt előidézheti fogágygyulladás, továbbá fogbélen vagy épp gyökércsúcson is jelentkezhet a gyulladás. Mivel ezekben az esetekben baktériumokkal teli tasakok keletkeznek a fogak mellett, így azok könnyen bejutnak a vérkeringésbe.

Milyen tünetekkel jár a gócbetegség?

Ahogy látható, nem a fogakban kell keresni a fájdalmat, hanem ha az alábbiak jelentkeznek anélkül, hogy más tünet lenne, akkor érdemes fogászati problémákra gyanakodni.

  • Ízületi fájdalom, gyulladás
  • Vese-, szem- vagy bélgyulladás
  • Fáradékonyság, alvászavar, indokolatlan idegesség
  • Bőrkiütések, allergiák, indokolatlan hőemelkedés
  • Nőgyógyászati betegségek, valamint prosztataproblémák
  • Hajhullás

 

Ha ezeket tapasztalod, és nem kapsz választ a gondodra, akkor érdemes alapos góckutatásba kezdeni, mert sokszor ez jelent igazi megoldást. A szájüreg alapos kivizsgálása jó kiindulópont, ami mellett a góckutatás az, ami végleges eredményt hoz.

A Completdentnél a góckutatás 20-30 percnél nem vesz igénybe többet, hiszen egy alapos, 3D-s CT felvétel készítésével történik és persze egy alapos kikérdezéssel a kórtörténetről. Ennek során akár tizedmilliméteres pontosságú eredményt kaphatunk arról, hogy van-e góc a szájüregben és ha igen, az hol helyezkedik el. Az eljárás tökéletesen kockázatmentes, semmilyen egészségügyi hátránnyal nem jár.

Mivel kevés hatékonyabb módja van a góckutatásnak, ezért különösen ajánlott eljárás, hiszen a segítségével jóval kisebb sugárterhelésnek tesszük ki a szervezetet, mint egy egyszerű röntgennel. Emellett pedig a rendkívüli pontosság miatt olyan dolgokat is megláthat a szakorvos a szájüregben, amit más eszközzel nem.

Amennyiben pedig megvan a góc, sokkal egyszerűbb és célirányosabb az indulás. A góc felszámolásával a kellemetlen tünetek is megszűnnek, ami mellé még a szájhigiéniával kapcsolatos tanácsok is segítik a mindennapokat, hogy a későbbiekben ne alakuljanak ki további gócok.

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, ne habozz felkeresni egy szakorvost, aki segít a problémád megoldásában!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo