fbpx

Az ideális íróasztal iskolakezdéshez

Iskolába megy a gyermeked? Szeretnél egy biztonságos, jól felszerelt helyet biztosítani a számára, ahol bármikor tud a tanulásra koncentrálni? Ahol nem a napi rutinra kell figyelnie, hanem bátran elmélyedhet a házi feladatokban és minden fontos leckébe? Megmutatjuk, hogy milyen az az íróasztal, amivel nem foghatsz mellé!

Mik a legfőbb kitételek?

Mivel minden ember más, így mindenkinek más a fontos, ha íróasztal vásárlásra kerül a sor, mégis a legfontosabbak az alábbiak, amiket szem előtt tartva biztosan nem lőhetünk mellé.

Ebben az esetben a méret a lényeg. Nagyon fontos, hogy a gyermek testmagasságához illeszkedjen az asztal, azaz semmiképp ne legyen túl alacsony és lehetőség szerint a túl magasat is kerüljük. Ehhez persze egy megfelelő szék is kell, hogy egészségesen üljön a csemeténk.

Azt is át kell gondolni, hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve az íróasztal. Ha képes órákat tölteni előtte a gyermek, akkor koncentráljunk a tágasabb darabokra, ha pedig sokat kell használnia a számítógépet, akkor bátran nézzünk körül a számítógép asztalok között is. Előfordulhat az is, hogy a gyermek nem preferálja a rajzolást és egyéb asztali tevékenységeket. Ilyenkor bátran döntsünk egy kisebb és egyszerűbb mellett.

A minőség ebben az esetben is elsődleges, hiszen hosszú időn keresztül lesz kitéve intenzív használatnak. Éppen ezért lehetőleg kerüljük az olcsó és túlságosan minimalista darabokat, mert bár gazdaságosnak tűnik elsőre egy baráti árú darab, de ha 2-3 év múlva újat kell beszerezni, az már korántsem az! Ha igazán jól választunk, akkor akár a teljes iskolaidőt kihúzhatja az íróasztal.

Külcsín és praktikum

Bár sokan csak az asztallapot látják elsősorban egy íróasztal vásárlása során, de korántsem merül ki ennyiben a választás. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű tárolórekesszel rendelkezzen az asztal. Szükséges jó néhány polc és fiók, ahova minden elfér, amivel éppen nincs munka. Hidd el, könyvek és füzetek kupaca fog sorakozni benne napról napra! Ha pedig egy polcos kisszekrény is van hozzá, az is rengeteg iskolai kelléknek ad helyet.

Végül pedig egy igen fontos szempont, ami egyáltalán nem elhanyagolható, de ettől függetlenül jobb, ha a fentiek után kap helyet, ez pedig, hogy a gyermeknek mennyire tetszik az íróasztal. Ha tetszik neki, akkor az a tanuláshoz való viszonyára is nagyban kihathat.

A legjobb megoldás, ha keresünk néhány, számunkra megfelelő íróasztalt, ami a fenti szempontokat magában foglalja, és ezeket bocsátjuk a gyermek elé, hogy választhasson közülük. Ebben az esetben akármelyik mellett teszi is le a voksát, szülői szempontból csak jó lehet.

Kell ennél több? Mindenki számára ideális asztalok találhatóak a Gemini-Duo kínálatában!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo