fbpx

Bukás után is Greipel! – célfotó, videó

A német Andre Greipel a sprint előtt bekövetkező bukás sem zavarta meg, hogy megnyerje az ausztráliai WorldTour viadal, a Tour Down Under első szakaszát, nagyon szoros küzdelemben az olasz Alessandro Petacchival.

A Prospect és Clare közötti 149 kilométeres etapon a hőséggel és magas páratartalommal is meg kellett küzdeni a kerekesenek, emelkedők azonban nem nehezítette a mezőny dolgát. A hajrára rendben felálltak a vonatok, azonban 800 méterrel a cél előtt egy bukás – amiben egy néző is megsérült – kuszálta össze a sorokat.

Legelöl azonban ottmaradtak a Lotto, a Lampre és a Sky emberei, kapitányaikkal együtt. Legjobban a lamprés fiúknak sikerült kirántani Petacchit a bal szélen, de Greipel jól döntött, amikor a veterán olaszra tette a kereket, és a végén – hacsak hajszállal is – de sikerült lekerülnie.

A befutó után Greipel méltatlankodott kicsit, hogy Petacchi elkezdte őt jobbra szorítani, nem tartotta a vonalát, de a Lampre sprintere azzal védekezett, hogy hagyott elég helyet, s végül is a német nyert. Érdekesség még, hogy az új ausztrál profi gárda, a GreenEdge ma sem és a vasárnapi felvezető kritériumon sem muzsikált fényesen hazai pályán, talán az összetettre gyúrnak…

Az 1. szakasz eredménye:
1. André Greipel (Ger) Lotto-Belisol 4:33:40
2. Alessandro Petacchi (Ita) Lampre – ISD
3. Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ – BigMat
4. Fabio Sabatini (Ita) Liquigas – Cannondale
5. Daniele Bennati (Ita) RadioShack-Nissan
6. Christopher Sutton (Aus) Sky Procycling

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo