fbpx

Vuelta: „Voeckler-es” győzelem és duplázódott a különbség összetettben

Iszonyúan megszenvedett a 22 éves francia Alexis Gougeard ma a szakaszgyőzelemért, bebizonyítva végül, hogy jókor indított egyedül – ahogy honfitársa, Thomas Voeckler csinálta számtalanszor.

vuelta a espana

185,8 kilométert kellett teljesíteni a Vuelta a Espana 19. szakaszán Medina del Campo-ból indulva. A cél előtt 20 kilométerrel egy második kategóriás emelkedőt követően a slusszpoént az Ávilai-várba vezető emelkedő jelentette.

A szakaszgyőzelemért ismét egy nagy létszámú szökevénycsoport tagjai meccseltek, az emelkedőn Tiago Machado (Katyusa) támadott először, de az erős szélben korainak bizonyult az akció, a kolumbiai Leonardo Duque és Gougeard is utolérték.

Végül a francia volt az, aki a legerősebbnek tűnt közülük és be is vállalta a „da solo” szökést, az erős szél miatt akkor még nem sokan tettek volna sok pénzt a győzelmére, a Maxime Monfort (Lotto Soudal), Amaël Moinard (BMC Racing Team), Andrey Amador (Movistar), Tiago Machado négyestől nem tudott messzire távolodni.

Gougeard azonban a célig folyamatosan a határon teljesítve megőrizte a kis előnyt, üldözői nem tudtak közeledni, az Ag2R versenyzője kitartott a célig, szinte de-ja-vu érzés volt, felidézve a francia szökevénykirály, Thomas Voeckler győzelmeit. A második helyre az emelkedőn hátulról érkezve Nelson Oliveira (Lampre-Merisa) futott be, megelőzve az elfáradó üldözőket.

Videón az utolsó kilométerek a főmezőnyt tekinve:

A főmezőny eközben jócskán megfogyatkozott az emelkedőn, ahol a Movistar komoly tempót diktált és Alejandro Valverde akciózott többször. A spanyol kicsit talán fölöslegesen pazarolta túltengő energiáját, mert nem engedték őt el. A rövid emelkedő befutóra együtt érkeztek a favoritok.

Sokan várták, hogy Fabio Aru (Astana) itt megpróbálja ledolgozni a 3 másodperc hátrányát a piros trikós Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) ellen, de a holland elébe ment az eseményeknek, csapatából John Degenkolb és Laeson Craddock óriási tempóval vezette fel a 15-2 kilométeres emelkedő elejét.

Dumoulinnak bejött a „legjobb védekezés a támadás” taktika, egyedül Dani Moreno (Katyusa) tudott vele menni, Aru az életéért küzdve próbált felzárkózni, de nem sikerült, a 3 másodperces hátrány megduplázódott. Holnap lehet még próbálkozni támadni a piros trikóst a hegyeken, bár a befutó lejtmenet végén lesz.

Vuelta a Espana 19. szakasz eredménye:

1 Alexis Gougeard (Fra) AG2R La Mondiale 4:19:20
2 Nelson Oliveira (Por) Lampre-Merida 0:00:40
3 Maxime Monfort (Bel) Lotto Soudal 0:00:44
4 Andrey Amador (CRc) Movistar Team
5 Tiago Machado (Por) Team Katusha
6 Amaël Moinard (Fra) BMC Racing Team
25 Tom Dumoulin (Ned) Team Giant-Alpecin 0:16:18
26 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Team Katusha
27 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:16:21
28 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
29 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:16:27
30 Fabrice Jeandesboz (Fra) Team Europcar

Az összetett élmezőny:

1 Tom Dumoulin (Ned) Team Giant-Alpecin 78:20:51
2 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:06
3 Joaquim Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:01:24
4 Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo 0:02:31
5 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:03:02
6 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:03:24
7 Esteban Chaves (Col) Orica GreenEdge 0:03:39
8 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Team Katusha 0:03:46
9 Mikel Nieve (Spa) Team Sky 0:04:19
10 Louis Meintjes (RSA) MTN – Qhubeka 0:07:00

Vuelta rovat a Bikemagon: https://bikemag.hu/vuelta-a-espagna_2015

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo