fbpx

Vuelta: nehéz támadni a legerősebbet…

Tegnapi lehengerlő időfutama után Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) egy nappal közelebb került a Vuelta a Espana megnyeréséhez, a különbség maradt 3 mp Fabio Aruval (Astana) szemben.

Tom Domoulin (Fotó: Stefano Sirotti)

Tom Dumoulin (Fotó: Stefano Sirotti)

A 18. szakaszon Roa és Riaza között 204 kilométer volt a mai penzum, dimbes dombos terepen, a cél előtt 20 kilométerrel egy első kategóriás heggyel, ahonnan 10 kilométeres lejtmenet vezetett a célig.

A szakaszon egy nagy létszámú, 25 fős szökés alakult ki, Nicolas Roche (Sky), Sebastien Minard (Ag2r-La Mondiale), Darwin Atapuma (BMC), José Gonçalves, Ángel Madrazo (Caja Rural-Seguros RGA), Cyril Lemoine, Dominique Rollin (Cofidis), Pieter Serry (Etixx-Quick Step), Arnaud Courteille (FDJ), Simon Pellaud, Vicente Reynés (IAM Cycling), Kristijan Durasek (Lampre-Merida), Bart De Clercq, Adam Hansen, Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal), José Joaquín Rojas (Movistar), Songezo Jim (MTN-Qhubeka), André Cardoso (Cannondale-Garmin), Jerome Cousin, Cyril Gautier (Europcar), Eduard Vorganov (Katusha), Tim Roosen (LottoNL-Jumbo), Daniele Bennati, Pawel Poljanski (Tinkoff-Saxo) és Haimar Zubeldia (Trek) tekertek együtt.

Az utolsó hegy végére csak Roche és Zubeldia maradtak elöl, mögöttük kissé lemaradva Goncalves próbálkozott visszazárkózni, de ez egészen a célig csak próbálkozás maradt. A Sky ír versenyzője – gyakorlatilag papírforma szerint – a hajrában egyértelműen gyorsabbnak bizonyult, s ezzel szakaszgyőzelmet szerzett a brit csapatnak, ne menjenek haza üres kézzel a Vueltáról se.

Eközben az esélyesek főmezőnyében Joaquim Rodriguez (Katyusa) próbálkozott korai támadással még a legnagyobb emekedőt megelőzően, de nem hagyta az Astana csapata elszakadni. Az utolsó hegyen Arunak készítettek elő, az olasz támadott is, de Tom Dumoulin ránézésre talán a legerősebb volt ma a favoritok közül, magabiztosan tapadt legfőbb ellenfele kerekére. Aru féltucatszor akciózott, hiába, és a lejtmenetben már nem is volt értelme pazarolni az erejét a gyorsabb Dumoulin ellen, egy kisebb csoportban együtt értek célba 38 másodperccel Roche-ék mögött.

Vuelta a Espana 18. szakasz top10:

1 Nicolas Roche (Irl) Team Sky 5:03:59
2 Hamiar Zubeldia (Spa) Trek Factory Racing
3 José Gonçalves (Por) Caja Rural-Seguros RGA 0:00:18
4 Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar Team 0:00:38
5 Esteban Chaves (Col) Orica GreenEdge
6 Joaquim Rodriguez (Spa) Team Katusha
7 Pieter Serry (Bel) Etixx – Quick-Step
8 Adam Hansen (Aus) Lotto Soudal
9 Gianluca Brambilla (Ita) Etixx – Quick-Step
10 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale

Az összetett élmezőnye:

1 Tom Dumoulin (Ned) Team Giant-Alpecin 73:45:13
2 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:03
3 Joaquim Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:01:15
4 Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo 0:02:22
5 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:02:53
6 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:03:15
7 Esteban Chaves (Col) Orica GreenEdge 0:03:30
8 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Team Katusha 0:03:46
9 Mikel Nieve (Spa) Team Sky 0:04:10
10 Louis Meintjes (RSA) MTN – Qhubeka 0:06:51

 

Vuelta rovat a Bikemagon: https://bikemag.hu/vuelta-a-espagna_2015

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo