fbpx

Visegrádi Négyek finálé magyarokkal: folyamatos hegymenet a Lengyel Nagydíjon (frissítve)

A hétvégén került sor a Magyarországon kezdődő UCI Europe Tour versenysorozat, a V4 (Visegrádi Négyek) futamok lengyelországi és csehországi nagydíjára, melyeken a Szuper Beton és a Mugen Race-Prolog csapata is indult magyar részről.

A Szuper Beton csapata a versenyen

A Szuper Beton csapata a versenyen

A tegnapi lengyel nagydíjon Cieplice környékén 125 km.t kellett teljesíteni, nehéz körpályán, ami két hosszú emelkedőt is tartalmazott, így gyakorlatilag folyamatos hegymenetet jelentett az 5 kör. Nehézségét jól jellemzi, hogy mindössze 51-en fejezték be, legjobb magyarként a Szuper Beton versenyzője, Lóki Bence szerepelt, a 40. helyen végezve 15:15 perc hátránnyal.

szintrajz

szintrajz

A versenyt a lengyel Pro Continental csapat, a CCC Sprandi Polkowice versenyzője, Lukasz Owsian nyerte, a magyarok közül Lengyel Zoltán (Szuper Beton) és Varga Péter (Mugen Race-Prolog) érkeztek meg értékelhető eredménnyel, a 44. illetve a 45. helyen, 17 perc hátránnyal.

FRISSÍTÉS: A mai, vasárnapi versenyen Csehországban sajnos egyetlen magyarnak sem sikerült értékelhető eredményt elérni, a 168 kilométeres távot mindössze 39-en fejezték be, a győzelmet Marek Rutkiewitz szerezte meg.

A lengyel nagydíjról történtekről Lóki Bence számol be:

A v4 sorozat harmadik állomására érkeztünk Lengyelországba . Motiváltan érkeztem személy szerint a két héttel ezelőtti esésem (Carpathian Couriers) után. Egy elég dimbes-dombos szakasz várt ránk, (ezt láttuk már az itineren is) helyenként 20%-ot is meghaladó meredekséggel! 5km megtétele után már el is kezdődött az első emelkedő. Viszonylag fix tempót diktált a Wibatech csapata így haladtunk fölfelé , de ahogy az várható is volt, a népes mezőny szépen redukálódott, szakadoztak le az emberek.

Lóki Bence a legjobb magyarnak járó trikóban

Lóki Bence a legjobb magyarnak járó trikóban

Elég hátul kezdtem meg az első kör emelkedőit, de jól éreztem magam, így mentem el az emberek mellett. A lejtmenetek elég szűk utak voltak az erdőben és ráadásul nem is túl jó aszfalt minőségben… 25 km-es körök voltak. A második körben az egyik emelkedőn, mikor haladtunk fölfele, már a csapatautónk is a mi csoportunk mögött volt. 15-en lehettünk a csoportban, de ahogy teltek a körök, mindig egyre kevesebben lettünk. Voltak innen a csoportból is próbálkozások, de nagyjából mindenki belátta, hogy így fogjuk már teljesíteni a távot és össze kell dolgozni, hogy tudjunk rendesen haladni.

Az időjárással szerencsénk volt, szépen sütött a nap végig! A táv 125 km lett, több mint 2600 m szint emelkedéssel! Most épp utazunk a holnapi csehországi V4 szakaszra ami a negyedik, utolsó ilyen UCI 1.2 kategóriás verseny. Itt 168 km vár ránk majd, hasonlóan dombos-hegyes terepen, szintén körpályával. A mikrobuszban nagyon jó hangulat van végig az utakon, beszélgetések, sztorizások.

V4 teljes eredménylisták:

Lengyel Nagydíj: http://www.procyclingstats.com/race/Visegrad_V4_Race_GP_Polski_2016

Cseh Nagydíj: http://www.procyclingstats.com/race/Visegrad_4_Bicycle_Race_GP_Czech_Republic_2016

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo