fbpx

Villány után a TV-torony következik – Október 12-én zárul az Autócity Skoda Challenge

Az idén megújult Pécs környéki országúti versenysorozat a végéhez közeledik, az augusztus végi hosszúhetényi és villányi versenyek után az eredeti kiírással ellentétben nem kritériummal végződik az Autócity Skoda Challange, hanem egy igazi hegyi mezőnyverseny vár az indulókra, Pécs belvárosából a TV-toronyhoz kell feltekerni a versenyzőknek.

Fotó: Gyenis Csaba

Júliusban a Komló Nagydíjjal kezdődött, majd augusztusban Hosszúhetényben és Villányban folytatódott az Autócity Skoda Challenge. Ráadásul augusztus 20-án két verseny is várt az országútisokra Hosszúhetényben, délelőtt egy 7 km-es hegyi időfutamot teljesítettek az indulók, míg délután a Zengő GP-re került sor, ahol a legendás 6 km-es körpályán mérkőztek meg kategóriától függően a kerékpárosok. Több szempontból is különleges volt ez a verseny, egyrészt a teljes kerékpáros nap volt a Zengő lábánál fekvő faluban. Másrészt olyat láthattunk a délutáni futamon, amit csak a nagy körversenyeken szoktunk, a mezőnyt megelőzte egy karaván, ami ajándékokat szórt a szurkolóknak, ennek meg is lett az eredménye, szép számmal voltak szurkolók a faluban. Az időjárás viszont nem volt kegyes a versenyzőkhöz, hatalmas forróság volt ezen a napon, az időfutamon még elviselhető volt a hőmérséklet, de délután a mezőnyversenyen a tempó mellett a meleggel is megküzdöttek a versenyzők. Az időfutamon Somogyi Gergely (K3SE) volt a leggyorsabb férfi, míg a nőknél Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) volt a legjobb, délután a Zengő GP-t az osztrák Peter Ochsenhofer nyerte, a nőknél pedig a délelőtti győzelem után Péteri Niké duplázott.
Az időfutam eredményeit itt, a Zengő GP eredményeit pedig itt találjátok.

Sokat nem kellett várni a következő futamig, a hosszúhetényi versenyek után 4 nappal rendezték a borvidékéről híres településen a Villány Nagydíjat. Itt 78 km várt a versenyzőkre többnyire sík terepen, a végén egy kisebb emelkedővel. Méretes mezőny gyűlt össze a rajtvonalnál, mely a könnyű pályának köszönhetően sokáig együtt maradt. A verseny elejétől fogva folyamatosan próbálkozott valaki szökési kísérletekkel, de senki nem tudott elszakadni, végül csak a 20 km-rel a cél előtt található emelkedőn szakadt szét véglegesen sor. A szökevény csoportból elsőként Bodzán Károly (Autócity Skoda Zengő Team) haladt át a célvonalon, a nőknél pedig Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) volt a leggyorsabb. És ha már Villányban volt a verseny akkor a szokásos borkóstoló sem maradhatott el a verseny után.
A részletes eredmények itt találjátok.

Fotó: Gyenis Csaba

Október 12-én a zárófutam következik, ahol a verseny után az összetett győzteseket is díjazni fogják. Az eredeti kiírás szerint a Pécs-PTE szakasz egy kritérium verseny lett volna Pécs belvárosában, de az őszi kockázatos időjárásra tekintettel a szervezők újragondolták a szakaszt és inkább egy rövid hegyi mezőnyversenyre cserélték le a veszélyes körözést. Így a Széchenyi térről a TV-toronyhoz kell feltekerni a versenyzőknek, ami hűvös időben sem jelent különösebb problémát, hiszen a meredek emelkedőn mindenki ki fog melegedni és elesni sem könnyű felfelé.
A szervezők azt kérik, hogy mindenki figyeljen a parkolásra, mert Pécs belvárosába tilos autóval behajtani, így a belváros melletti parkolókat ajánlják, a csapatok kísérőautói viszont kaphatnak behajtási engedélyt, amiért a szervezőket érdemes keresni.
A teljes versenykiírást és további részleteket a verseny honlapján és a facebook oldalán találtok.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo