fbpx

Vaude Aquaback csomagtartó táska miniteszt

A német Vaude kerékpáros felhasználásra is professzionális, felhasználás-specifikus táskamegoldásokat kínál. Ha mondjuk egy irországi kerékpáros kalandhoz teljes vízhatlanságot biztosító táskamodellt keresünk, a futártáskákhoz hasonló alapanyag és a felcsavarható felső záródásnál jobbat keresve sem találunk. A legendás Vaude Aquaback pedig egyértelműen etalon ebben a „műfajban”!

Ha komolyan gondoljuk a kerékpáros túrázást, hosszabb útvonalat szeretnénk bejárni, érdemes a jól összeállított felszerelést magas technikai színvonalú táskákba pakolni. Tapasztalt túrázóként tudjuk, hogy a táska vízhatlansága, egyszerű rögzítése és kioldása nagyban megkönnyíti a túrázók életét. Bő négy évtizednyi fennállása alatt a Vaude rengeteg tapasztalatot szerezett a kerékpározáshoz tervezett táskák és kiegészítők terén, így biztosan nem nyúlunk mellé, ha a cég termékeivel indulunk életünk nagy kalandjára.

taskakorkep_vaz_006Az innovatív céget számtalan díjban részesítették, egyebek között a technikai alapanyagok kifejlesztéséért, illetve a környezettudatos, fenntartható termelés megvalósításáért. Ez utóbbira a Vaude különös figyelmet fordít, a gyártáshoz például 100%-ban megújuló energiaforrást használnak. Az alapanyag-választás is ezt a szemléletet tükrözi: az Aquaback csomagtartó táska többek közt PVC-menetesen biztosít páratlan vízállóságot.

A profi rögzítésrendszeren látszik, hogy évtizedek óta bicajos felszereléssel foglalkozik a német márka!

A profi rögzítésrendszeren látszik, hogy évtizedek óta bicajos felszereléssel foglalkozik a német márka!

A Vaude egytől egyig megbízható kerékpáros táskákat kínál, ezeket méretüktől függően felhasználhatunk akár a mindennapokban, városi közlekedéshez, vagy esetleg hosszabb túrákhoz. A fejlett, végletekig tökéletesített QMR rögzítésrendszernek köszönhetően akár egy pillanat alatt leszerelhetőek, így nem csak a bringán nyújtanak jó szolgálatot, hanem arról lepattintva bevásárolni is mehetünk velük, cipelhetünk bennük laptopot vagy lényegében bármit. Ezek teljes biztonságban lesznek: az egyedi kialakításnak és fejlett alapanyagnak köszönhetően az Aquaback vízállósága és a védelme garantált.

Húzzuk meg a fület, és azonnal kiold!

Húzzuk meg a fület, és azonnal kiold!

A bemutatott táskamodell Vaude Aqua család része, a kollekcióban megtalálható a kormányra, első vagy hátsó a csomagtartóra rögzíthető változat egyaránt. Túrázókörökben a sorozat maga a legenda, segítségével nem egy Himalája expedíciót vagy Patagónia-túrát teljesítettek. Megnyugtató, hogy az Aqua táskák vízállóságát a Vaude egyenként „zuhanypróbával” ellenőrzi. A sorozat esetében alkalmazott poliuretánnal borított technikai alapanyag 1000 mm-es vízoszlopnak is ellenáll, továbbá nem varrott, hanem hegesztett anyagillesztéseket alkalmaz.

Belül tágas a tér, zseb, kiegészítő pántok szerepelnek még a "kínálatban"...

Belül tágas a tér, zseb, kiegészítő pántok szerepelnek még a “kínálatban”…

A Vaude Aquaback tesztpéldánya „papagájsárga” színben érkezett, amely közúti forgalomban mindenképpen előnyös. A pár szimmetrikus, a mellékelt rövid útmutató tanulmányozása után a QMR-rendszerű rögzítés működtetése tényleg egyszerűen ment. A táska helyzetét pedig a sínen mozgatható rögzítőkonzolok “tologatásával” változtathattuk, az alsó harmadik rögzítési pont pedig egy körpályán mozgatható. Ennél sokrétűbb, biztosabb rögzítőrendszerrel nem volt még dolgunk!

A tetszőlegesen pozicionálható alsó rögzítést is kitalálták a németek!

A tetszőlegesen pozicionálható alsó rögzítést is kitalálták a németek!

A hárompontos rögzítésnek köszönhetően az Aquaback a csomagtartón rendkívül stabilan áll, a döcögős úton még rendesen megpakolva sem mozdult el. Ami még jobb: a táska irányából teljes csendet élveztünk. A két Aquaback összesen 48 liter tárolókapacitást biztosít, amely már többnapos túrázáshoz is elegendő lehet. A körképben szereplő többi táskához hasonlóan ezt is megpakoltuk a virtuális egyhetes túrára tervezett felszereléssel, amelyből a kissé spártai belső kialakításnak, a változtatható magasságú záródásnak és a közel kocka formának köszönhetően majdnem mindent elnyelt. Mondjuk az utcai cipő és a strandpapucs közül választani kellett: én az előbbire szavaztam.

A táska helyezete a csomagtartón egyszerűen is biztosan beállítható!

A táska helyezete a csomagtartón egyszerűen is biztosan beállítható!

Majd egy méter hosszú!

Majd egy méter hosszú!

Persze a Vaude Aquaback nemcsak többnapos túrázásra adja magát. Például kerékpáros közlekedéshez, munkába járáshoz az egyik táskát felszerelve szállíthatjuk a szükséges kellékeket, hazafele pedig a napi bevásárlás is simán elfér benne. A belső fakk a merevítés mellett van, így egy „szütyőben” a laptopot is bele mertem tenni: nincs kipárnázva, de a számítógép nemigen mozgott a rekeszben. A belső cipzáras zseb nem olyan praktikus, mint egy külső elhelyezésű – nem lehet a fontos apróságokat csak úgy előkapni – de a hiányolt funkció simán helyettesíthető egy kisméretű váztáskával. Vagy mondjuk rendelkezésre áll a Aqua-sorozat külső zsebes csomagtartótáskája is.

 

Szerintünk az Aquaback hibátlan, a kérdés már csak az, hogy a pontosan ilyen típusú táskára van-e szükséged? A Vaude megannyi kerékpár-specifikus táskaváltozatot kínál, többféle innovatív funkcionálist biztosító megoldással, tökéletes tervezéssel és kidolgozással!

 

Rendesen megpakolható!

Rendesen megpakolható!

Jellemzők:

 

  • teljes vízhatlanságot biztosító csomagtartó táskaszett
  • „futártáska” jellegű tekercses záródás
  • levehető vállpánt
  • osztott belső rekesz
  • belső cipzáros zseb és egy fakk
  • QMR rögzítőrendszer
  • merevített műanyag hátsó fal
  • hegesztett anyagillesztések
  • fényvisszaverő elemek a fokozott biztonságért
  • láthatósági színekben is kapható
  • bármelyik oldalra felszerelő, párban vagy egyenként megvásárolható
  • könnyen le-, és felszerelhető, a leparkolást követően a boltba is magunkkal vihetjük
  • 2 x 24 liter űrtartalom (48 liter/pár)
  • 2200 gramm
  • 37 x 33 x 19 cm külső méret
  • 100% poliészter; 1000 D poliuretán bevonattal ellátott alapanyag
  • 100% poliamid; 840 D Baby Ripstop D poliuretán bevonattal ellátott ellátott kontrasztanyag
  • 100% poliészter; 200 D poliuretán bevonattal ellátott bélésanyag
  • 3 év garancia

Ajánlott fogyasztói ár: 40 950 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A QMR rögzítés kiforrott megoldás!

A QMR rögzítés kiforrott megoldás!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo