fbpx

Vasárnap rajtol a Cape Epic, országútis és cyclocross világsztárokkal

Március 19-étől 26-áig tart majd a világ legnagyobb többnapos mountain bike maratonja Dél-Afrikában, az Absa Cape Epic mezőnyében a mountain bike sport ikonjai mellett más bringás szakágak sztárjaival is találkozhatunk.

17157672_10155203378578319_2825153131976011887_o

A címvédő Karl Platt-Urs Huber páros mellett ott lesznek az olimpiai bajnokok, az Epic-en általában messze nem csúcsformában induló Nino Schurter párja honfitársa, Matthias Stirnemann lesz, Jenny Rissveds pedig vegyespárosban indul, nem mással, mint a sportág legendájával, Thomas Frischknecht-tel a Scott-SRAM Nextlevel színeiben. Rajthoz áll a Specialized bombaerős duója, Christoph Sauser és Jaroslav Kulhavy, de az esélyesek közé kell sorolni az Alban Lakata-Christian Hynek párost is.

A figyelemre méltó sztárduók közül már írtunk a Merida kettőséről, Jose Hermida és Joaquin Rodriguez közül kétségtelenül utóbbi a sokkal rutintalanabb. Ha lehet a sztárságot “kilóra mérni” (és ne a testtömegre gondoljon senki), a Tour de France-győztes Cadel Evans és a legtöbb Tour-részvétellel (17) büszkélkedő George Hincapie a “legsúlyosabb” páros, a BMC kettőse közül Evans a rutinosabb, hajdanán két mountain bike xco világkupa sorozatot nyert meg. Kuriózum a Sven&Sven duó, a két belga cyclocross sztárral, Sven Nys-szel és Sven Vanthorenhout-tal.

A 2017-es verseny 691 kilométeren át kanyarog Western Cape hegyei között, persze itt azért itt több a sík rész, mint az alpesi versenyeken, de az össz szintkülönbség még így sem kevés: 15 400 m:

capeepic

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo