fbpx

Valverde vs. Contador 3:0 – Baszkföldön is Alejandro nyert

A spanyol Alejandro Valverde (Movistar) hihetetlen tavaszt produkált eddig, megnyerve mindhárom körversenyt, ahol elindult: A Vuelta a Andalucia és a Volta a Catalunya után ma győzött a Baszk Körversenyen is.

17800461_1639135039437805_4860675253363961414_n

A WorldTour sorozatba tartozó hatnapos Baszk Körversenyen ismét Alberto Contadort (Trek-Segafredo) kellett legyőznie Valverdének, és ismét fel lehetne tenni egy hasonlóan buta kérdést, mint ahogy a velonews.com firtatta a Párizs-Nizza utolsó szakaszán történteket: “Vajon időfutam kerékpárral nyerhetett volna a spanyol GT-menő?”

A 27 kilométeres záró időfutamon Contador szándékosan hagyományos országútival kezdett, így küzdve le a viszonylag hosszú és meredek részeket is tartalmazó első emelkedőt, majd a tetején átült az időfutambringára. A gépcserével nagyjából tizenegynéhány másodpercet veszített, de úgy gondolta, hogy a hegyen ennél többet nyert a könnyebb és hegyen kedvezőbb pozíciót kiadó országútival.

Végeredményben Valverde a táv második felében verte meg, hozzáadva még 14 másodpercet a tegnapi királyszakaszon szerzett 3 másodperces előnyhöz. A Movistar versenyzője nem sokon múlott, hogy a királyetap után a mai kronót is megnyerje, de végül 9 mp-vel elmaradt a szlovén specialistától, Primoz Roglic-tól (Lotto NL-Jumbo).

Érdekesség, hogy miközben Valverde a győzelmeket halmozza idén, Contador a második helyeket. Nem csak honfitársával szemben maradt alul szoros küzdelemben (Andalúziában 1 mp-vel veszítette el az összetettet, ma 17-tel), a Nizzán is csak 2 mp-vel maradt le a sárga trikóról, és a záróetepon is meg kellett elégednie a második hellyel fantasztikus versenyzés után. (Contador statisztikái: http://www.procyclingstats.com/rider/Alberto_Contador)

A Baszk Körverseny eredményei: 

http://www.procyclingstats.com/race/Vuelta_al_Pais_Vasco_2017

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo