fbpx

Ulissi az ász – a fiatal olasz sztár feltette a koronát a szezonra

Tegnapi sikerével a fiatal olasz generáció egyik legígéretesebb képviselője, a korábban kétszeres junior világbajnok Diego Ulissi bebizonyította, hogy nem véletlenül tartották többen a firenzei országúti vb egyik titkos esélyesének.

Milano-Torino, Coppa Sabatini, Giro della Emilia... (Fotók: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Milano-Torino, Coppa Sabatini, Giro della Emilia… (Fotók: Stefano Sirotti – sirotti.it)

A Lampre-Merida versenyzője uralta az októberi kiemelt kategóriás egynaposokat Olaszországban, az október 2-án rendezett Milano-Torino (1.HC) versenyen Rafal Majka-t (Saxo-Tinkoff) verte hegyi befutón, ezen a héten csütörtökön a Coppa Sabatini (1.1) viadalon – ugyancsak komoly emelkedőket tartalmazó toszkán terepen – sprintbefutón bizonyult jobbnak honfitársai, Andrea Pasqualon (Bardiani) és a vb U23-as reménysége, Davide Villella (Cannondale) előtt, tegnap pedig a Giro della Emilia-n (1.HC) emelkedő végén kijelölt célba érkezett meg elsőként Chris Anker Sörensen-t (Saxo-Tinkoff) és ugyancsak Villella-t megelőzve.

Ulissi győzelme a Coppa Sabatini-n:

Ulissi idén öt versenyt nyerve (Coppi e Bartali, ahol az összetett mellett szakaszt is nyert; szakaszsiker a Lengyel Körversenyen, Milano-Torino, Coppa Sabatini, Giro della Emilia) kiérdemelte a légierőnél használt „ász” titulust, és ezzel egyidejűleg a Lampre-Merida legsikeresebb versenyzője lett 2013-ban. Csapatánál egyébként jól megfigyelhető a generációváltás, amiben biztosan szerepe van az új szponzor, a Merida érkezésének is.

Diego Ulissi (Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Diego Ulissi (Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Ha úgy tetszik, a kerékpározásban a globalizációt képviselő kerékpárgyár „nem ragaszkodott” a különböző doppingbotrányokban (Operación Puerto, padovai- és mantovai nyomozás) érintett, de ennek ellenére Olaszországban nagy nevek sztárolásához. Elengedték Petacchit, Michele Scarponi és Damiano Cunego pedig egyre kevésbé jut kiemelt szerephez. Ezzel szemben egyre több teret kapnak a fiatalok: Ulissi, a horvát Kristijan Durasek, a legnagyobb változást pedig kétségtelenül a firenzei világbajnok, a portugál Rui Costa leigazolása hozhatja a csapatszerkezetben.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo