fbpx

Újra a csúcson! Van Aert első győzelme a bukás óta

Wout van Aert megszerezte első győzelmét a Tour de France-on elszenvedett esése óta, annak ellenére, hogy hátulról rajtolt a Jumbo-Visma belga kerekese, magabiztosan nyerte a DVV Krawatencross cyclo-cross versenyt.

A világbajnoksággal még nem ért véget a cyclo-cross szezon, ezen a hétvégén még szombat-vasárnap is rendeznek versenyt. A szombati napon a DVV sorozat Krawatencross futamára került sor, ahol világelit versenyzők szép számmal álltak rajthoz.

A nők között is Ceylin del Carmen Alvarado és Annemarie Worst csatázott, végül a holland kettős együtt érkezett a célegyenesbe, ahol a hajrán a világbajnoki mez birtokosa, azaz Ceylin de Carmen Alvarado bizonyult a gyorsabbnak. A harmadik helyet Shirin Van Anrooij szerezte meg. Magyar résztvevője is volt a futamnak Vas Kata Blanka személyében, aki a 37. helyen végzett.

Az elit férfiaknál Quinten Hermans állt hamar az élre, akit kb a táv felénél ért utol a hátulról rajtoló Wout Van Aert. A Jumbo-Visma bringása nem állt be pihenni Hermans mögé, hanem azzal a lendülettel, amivel érkezett, tovább is ment. Ezután senki nem tudta megközelíteni az ex-világbajnokot, aki végül megnyerte a futamot és ezzel megszerezte az első győzelmét a Tour de France-on elszenvedett bukása óta. A második helyen Hermans végzett, a harmadik helyért pedig a Toon Aerts, Laurens Sweeck kettős csatázott, amit végül az előbbi nyert meg.

Mindkét futam itt nézhető meg:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo