fbpx

Újdonságok kerékpáros túrázóknak a Bringaexpóról

Csillogó karbonvázas országúti bringák, kétmilliós montik, dirt biciklik…na ezek nem lesznek ebben a cikkben. Ha viszont túrázol akár aszfalton, akár terepen, akkor neked kell ide kattintani. Egy “kis” szubjektív bringa és kiegészítő körkép a Bringaexpóról világutazóknak.

KTM Lontano P18

KTM Lontano P18 Pinion+Gates Carbondrive

KTM Lontano P18 Pinion+Gates Carbondrive

Ha már túrázás akkor nem lehet mással kezdeni mint a KTM legdurvább világjárójával a Lontano P18-al. Gates Carbondrive szíjhajtás, 18 sebességes Pinion gearbox, acél váz, Tubus csomagtartók, agydinamó, Busch und Müller világítás, Brooks bőr nyereg…azt hiszem megyek feltöröm a malacperselyt!

Cannondale Tandem 29

Cannondale Tandem 29

Cannondale Tandem 29

A tandemezés itthon nem igazán elterjedt főleg azért mert eddig nem lehetett kapni komoly gépet hozzá. A Mali jóvoltából most itt a 29″-os kerekeken guruló tandem amivel terepen is hasíthatsz, de mondjuk Schwalbe Big Apple gumikkal aszfaltra is tökéletes. Súlya mindössze 18,7kg ami nagyon kiváló érték másfél bringához.

Bulls Monster E-Fatbike

Bulls Monster E-Fatbike

Bulls Monster E-Fatbike

A Fatbike az idei év slágere. Az A.M.Bringa pedig elhozta nektünk a Bulls Monster E-Fatbikeot. Ugyan túrázni havon és homokos talajon a legjobb vele, de sima terepen is fantasztikus érzés az óriási ballonos kerekeken gurulni. Egyfajta “range extender”-ként Bosch Pedelec hajtás került bele 250W-os motorral, és 11Ah-s akkumulátorral. 29″-os kerekeken gurul és óriási mérete plusz elektromos rásegítése ellenére is mindössze 23kg!

BH EVO Cross

BH EVO Cross

BH EVO Cross

A Hátszélnél kapható BH EVO Cross teljesen más oldalról közelíti meg a gyors elektromos városi/túra kerékpár fogalmát. Sikerült szinte teljesen eltüntetniük az elektromos rendszert, nagyon letisztult a bringa kinézete. Komoly 350W-os agymotor hajt amikor fogy a lendület az emelkedőn, és akár 90km-en keresztül ki tudod használni a tudását. Természetesen sárvédőt, csomagtartót is felrakhatsz rá, sőt gyereküléssel is el tudod látni.

Scott SUB Speed 10

Scott SUB 10 Speed

Scott SUB 10 Speed

Ezzel a Scott SUB 10-el már indulhatsz is földkörüli útra! Itt is játszik a szíjhajtás+agyváltó kombó, a Blackburn táskák pedig szemmel látható mennyiségű cuccot tudnak elnyelni.

Bottecchia Classic

Bottecchia Classic

Bottecchia Classic

Nem mindenki van oda a high-tech csodákért, hanem a régi idők gyönyörű túragépeit kedveli inkább, de nem szeretne ezeréves “belomizott” és kiszínezett őskövületet hajtani. A Tuttobicinél kapható Bottecchia Classic modern anyagokat és technikát használ, így hosszú ideig hű társad lehet, és az alig több mint százezer forintos árán magam is meglepődtem!

Torpado Storica

tura_felszerelesek_kerekparok_bringaexpo10

Torpado Storica

Szintén klasszikus kinézet jellemzi a Torpado Storica trekkinget is. Fautánzatú sárvédők, masszív csomagtartó, burkolt lánchajtás és agyváltó biztosítja a gondtalan, és kényelmes túrázást.

Gepida Albion 700 CRS

Gepida Alboin 700 CRS

Gepida Alboin 700 CRS

Számtalan évjáratban teszteltem már a Gepida Alboin cross trekkingeket. Ez itt majdnem a legfullosabb modell hidraulikus tárcsákkal, sárvédő és csomagtartó konzollal, Shimano Deore szettel. Ha nem csak aszfalton hanem könnyű terepen is túráznál, akkor neked találták ki!

Shimano SH-MT91

Shimano SH-MT91

Shimano SH-MT91

A világ egyik legjobb montis túracipője az SH-MT91-es. GoreTex felsőrész, Vibram talp, bokavédelem. Gyalogolni, várost nézni, világot járni ideális. Mondjuk nem olcsó. De a jó dolgok sosem azok!

Spiuk Compass

Spiuk Compass cipő

Spiuk Compass cipő

Ha már a túrázásra való Vibram talpas cipőket emlegettem, akkor itt a Spiuk Compass a könnyedebb műfajból. Ugyan “csak” félcipő, de vízálló membránnal ellátott, orra pedig erősített. Transalp túrákra ideális választás.

Mavic Hydro H2O

Mavic Hydro H2O

Mavic Hydro H2O

Aki nem csak nyáron túrázik, bringázik hanem ilyenkor is, annak egy jó téli kabát elengedhetetlen. Miért jó ez a Mavic? Egyrészt mert más gyártók kabátjaihoz képest dupla magas a nyaka, így nem kell sálazni, másrészt eltolt cipzárral rendelkezik, és kiválóan kiengedi a test páráját. Ha ez az utolsó nincsen meg akkor a melegből hamar vizes lesz, és az 5 fokban nem egyenlő a komfortos viselettel.

Endura

Endura ruházat

Endura ruházat

Az Endura ugyan hivatalos ruhabeszállítója a Movistar profi kerékpáros csapatnak, de a fő vonalat náluk a túrázós, lezser szabású ruházat adja. Találtam náluk vízlepergetős rövid bringás nadrágot, nagyon könnyű esőkabátot, vagy éppen utcainak kinéző technikai alapanyagú inget is. A Hummvee vagy Urban szériából bármikor fel tudnék öltözködni!

VauDe

VauDe kerékpáros táskák

VauDe kerékpáros táskák

A VauDe táskák szintén világhírűek tartósságukban és funkcionalitásukban. Bár én magam Ortlieb használó vagyok, nagyjából annyira felesleges összehasonlítani őket mint állást foglalni a BMW kontra Mercedes vitában. A félnapostól a több évesig mindenféle túrára fel tudsz szerelkezni belőlük akár kormányra, akár első villára, akár csomagtartóra keresel!

Shimano hátizsákok

Shimano hátizsák

Shimano hátizsák

Túrázni nem csak aszfalton hanem terepen is lehet. Ott viszont nem a bringás táskák az ideálisak hanem a hátizsákok, mert itt a csomag együtt mozog velünk ami megkönnyíti a bringa irányítását. A Shimano hátizsákok között megtalálod a pár órás tekeréshez is a megfelelő modellt, az Hotaka 32-be pedig minden elfér akár egy egész napos terepezéshez is.

Newlooxs

Newlooxs táskák

Newlooxs táskák

A Bringaland standján a Newlooxs táskák széles választéka volt jelen, főleg azoknak akik trendik is szeretnének lenni, ugyanis táskáik az elegáns irodában is használhatóaktól a női virágmintásig sokféle igényt ki tudnak szolgálni. Persze esőben sem áznak át, és egy mozdulattal le tudod szedni a bringáról.

ABUS

ABUS táskák

ABUS táskák

A legtöbb bringás az ABUS márkát a kiváló lakatjairól ismeri. Pedig táska fronton is nagyon komolyat gurítottak az elmúlt években. Férfiaknak a Basico szériában, a nőknek a Lyria-ban érdemes körülnézni. Németes kinézet, és minőség.

Sigma Sport

Sigma Sport lámpák

Sigma Sport lámpák

Egy túra nem feltétlenül világosban ér véget. Arról nem beszélve hogy megléte kötelező is a bringán. A Sigma Sport lámpák nagyon komoly fényerőt rejtenek viszonylag apró házban, és még olyan modelleket is találsz amit a sisakra tudsz rögzíteni így arra világít amerre nézel!

BBB BLS-68 Scope

BBB BLS-68 Scope

BBB BLS-68 Scope

Kicsi a bors de erős. A BBB Scope felszárítja az utat előtted a 2db XM-L T6 Cree LED és az 1300 lumenes fényerő segítségével. Mintha autóval mennél olyan fényárt bocsát ki, és a súlya csak 110g!

Topeak Smartphone tok

Topeak Smartphone tok

Topeak Smartphone tok

A Topeak nagyon ráállt az okostelefon piacra, és nagyjából minden menő modellhez kínál különböző vízállóságú tokot amivel kormányon tudod rögzíteni kedvenc kütyüdet. Akár olyat is találsz amin töltőcsatlakozó van, vagy beépített akkumulátor a hosszú navigáláshoz!

Topeak Journey Trailer

Topeak Journey Trailer

Topeak Journey Trailer

Sok cuccot a legeslegkönnyebb kerékpáros utánfutóban magaddal vinni. A Topeak Journey Trailer az itthon kapható legjobb modell erre a célre. A full vízálló zsákot kiveheted ha elérted a célodat, és az egészet “lapra tudod szerelni” autóval történő szállításhoz.

Thule Bike Case

Thule Bike Case kerékpárszállító táska

Thule Bike Case kerékpárszállító táska

Ha kerékpárszállítás akkor Thule. Legyen szó tetőcsomagtartóról, vonóhorogról, vagy repülőről! A csúcsot a Bike Case képsvieli ami ütésálló műanyag bőrönd bőven ellátva szivacsokkal. Ha ebben feladod a bringád a repülőre akkor nagy eséllyel úgy fog megérkezni ahogy elpakoltad. Ha kocsival szállítod, akkor a puhább RoundTrip szériát érdemes megnézned. Én papírdobozban sosem adnám fel szeretett gépemet. Akkor már inkább a helyszínen bérelek.

Saris Thelma

Saris Thelma kerékpárszállító

Saris Thelma kerékpárszállító

A Saris kerékpárszállítók érdekessége hogy nem a váznál rögzítik a kerékpárt, így nagyjából mindegy hogy milyen vázformával, vastagsággal vagy teleszkóp kialakítással rendelkező bicajod van. Nem csak vonóhorogra szerelhető modelljük van, hanem olyan hátsó ajtós is, ami nem takarja ki a rendszámot így külön világító+rendszám egységgel sem kell ellátni, ami nagyban növelné a vételárat.

Menabo Asso

Menabo kerékpártartók

Menabo kerékpártartók

Ugyan a Fiat 500X alapra “felfújt” Jeep Renegade-et nehéz már dzsippként azonosítani, de bringát és családot szállítani még kiválóan lehet vele. Előbbire ha nem akarsz vagyonokat költeni, akkor nézz szét a Menabo kínálatában ahol 8000-100.000-ig nagyon széles palettáról válogathatsz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo