fbpx

Újabb tragédia New York-ban: Kerékpáros áldozatok a manhattan-i terrortámadás során

Helyi idő szerint október 31. délután Manhattan-ben egy kisteherautó behajtott a West Side Highway kerékpárútra és legkevesebb 8 embert ember gázolt halálra és legalább még egy tucatot megsebesített.

A szemtanúk állítása szerint egyértelműen szándékos cselekedet volt, az elkövető nem messze a Szeptember 11. emlékhelytől felhajtott bérelt kisteherautójával a kerékpárútra és elgázolta az ott kerekezőket. Ezután egy iskolabuszba száguldott bele, a járműből két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki és arab terroristákra jellemző szöveget kezdett kiabálni. Végül a közelben járőröző rendőr lőtte hasba, ezután őrizetbe vették és kórházba szállították, sérülései nem életveszélyesek. Utólag kiderült, hogy egy paintball fegyver és egy légpisztoly volt nála, a rendőrök azt feltételezik, hogy mindenképpen meg akart halni, ezért voltak nála ezek a fegyverek. Meg nem erősített hírek szerint az elkövetőt Szajfullo Szajpov-nak hívják, üzbég származású, aki eddig New Jersey-ben élt.

Sajnálatos, hogy ilyen hírről kell beszámolnunk egy kerékpáros szakportálon, de mivel kerékpárosok is érintettek az ügyben, ezért fontosnak tartottuk, hogy tájékoztassuk olvasóinkat.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo