fbpx

Újabb magyar World Tour versenyző!

Ritkán adhatunk hírt arról, hogy magyar országúti versenyző a legfelső osztályban, a nemzetközi elitben versenyezhet, most viszont örömmel írhatjuk meg, újabb versenyzőnk igazolt World Tour csapathoz, Szabó Zsófia június elsejétől a Health Mate-Cyclelive Team-et erősíti.

A magyar országúti kerékpársport jelen helyzetében nagy eredmény, ha bármely versenyzőnknek profi szerződést kínálnak, keveseknek adatott meg eddig, hogy a világ élvonalában kerékpározhassanak. Most eggyel bővült ez a szűk kör, idén már két női versenyzőnk – Király Móni után Szabó Zsófi is – indulhat World Tour versenyeken.

Kiutazása előtt az átigazolásáról mesélt nekünk Zsófi:
“Pár nappal a Gracia Orlova után keresett meg telefonon a Health Mate-Cyclelive Team vezetője, hogy szeretné, ha hozzájuk igazolnék a szezon további részére, mivel éppen megüresedett pár hely a keretben és látott engem Csehországban versenyezni. Hatalmas lehetőség ez nekem, amit nem hagyhattam ki, de nem tudtam azonnal igent mondani az ajánlatra, végig kellett gondolnom, hogy hogyan tudom összeegyeztetni az iskolával, hiszen ki kell költöznöm Belgiumba, míg az egyetem itt van Budapesten, ráadásul éppen a vizsgaidőszak kezdődött. Pár nap után megállapodtunk abban, hogy június elsejével átigazolok és a vizsgák lezárultával 9-én repülök ki Belgiumba.”

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo