fbpx

Új országúti versenysorozat! – AutóCity Skoda Challenge

Idén új országúti versenysorozat indul Baranya megyében, az AutóCity Skoda Challenge-en 5 szakaszon – a hegyi időfutamtól a mezőnyverseny át a kritériumig – mérhetik össze erejüket az indulók.

Pécs környéke mindig is híres volt az országúti versenyeiről, sok éven keresztül rendezték itt a Tour de Pécs versenysorozatot, ahol komoly csatákat vívtak hazánk országúti bringásai. Idén újjáélednek a versenyek és 5 szakaszon várják a kerékpározás szerelmeseit.

Az AutóCity Skoda Challenge-en 10 kategóriában állhatnak rajthoz az indulók, a fiataloktól az idősekig mindenki a saját korcsoportjában mérettetheti meg magát és ennek megfelelően határozzák meg a távot a szervezők minden kategória számára.

A sorozat 2019. Július 28-án a Komló Nagydíjjal indul, ahol a tavalyi országúti országos bajnokság pályáján versenyeznek majd az indulók. Az Elit kategória versenyzői 7 kört, azaz 110 km-t fognak megtenni az emelkedőkkel gazdagon tarkított pályán.

Az AutóCity Skoda Challenge augusztus 20-án folytatódik Hosszúhetényben, ahol délelőtt egy 7 km-es hegyi időfutamon mérettetik meg magukat az indulók, délután pedig a legendás Zengő Grand Prix körpályájával küzdenek meg a versenyzők.

Pár nappal később, augusztus 24-én a Villány Nagydíj lesz a sorozat 4. szakasza, a híres borvidéken rendezett 78 km-es versenyen komoly szintkülönbség nem vár a versenyzőkre, a célbaérkezést követően viszont borkóstolóval egybekötött fogadáson vehetnek részt az indulók.

A sorozat október 12-én zárul a Pécs-PTE kritériummal, ahol Pécs belvárosában egy izgalmas, 3 km-es körpályán meccselnek majd a verseny részvevői kategóriáktól függő távokon.

További információk, versenykiírás és nevezés a sorozat honlapján: http://skodacycling.hu/versenykiiras/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo