fbpx

Új magyar cyclo-cross versenysorozat indul 2020-ban!

2020 őszén új, három futamból álló cyclo-cross sorozatot indít hazánk legnépesebb utánpótlás kerékpár klubja, a Superior Racing Team, mely 2019-ben a Magyar Kupa cross sorozat legeredményesebb csapata címet is elnyerte. A szakág specialistái most mégsem annyira a már rutinos versenyzőkre, sokkal inkább új célcsoportra fókuszálnak. Emellett természetesen várnak minden, már meglévő cross fanatikust is! Az új sorozat kapcsán, a megálmodóikat kérdeztük.

“A sorozat létrejöttének legfontosabb célja, hogy olyan új csoportokat vonzzon be a kerékpározás téli szakága, a cyclo-cross világába, akiktől eddig távol állt ez a sport, illetve többnyire még a létezéséről sem tudtak. Ebből a szempontból a kisgyerekek, hobbisták és a céges csapatok megjelenése a legfontosabb rész. A „nem lehet elég korán kezdeni” szlogen alapján és a csapatunk elhivatottsága kapcsán elengedhetetlen, hogy a legkisebb gyerekeknek (az U5/U7/U9-es kategóriáknak) is futamról-futamra biztosítsuk a versenyzési vagy inkább ismerkedési lehetőséget ezzel a szakággal. A Magyar Kupa futamoktól eltérően mind a három fordulón lesz az említett három korcsoportnak is külön pálya és verseny, értékes nyereményekkel! Az új célcsoportoknak a hagyományos cross versenyektől könnyebben teljesíthető, kevesebb szintkülönbséget magába foglaló, de ettől még technikás pályákat tervezünk.” – mondja a sokszoros magyar cyclo-cross bajnok Búr Zsolti, aki a sorozat sportszakmai részéért, többek között a pályák kiépítéséért is felelős.

A sorozat három budapesti, illetve főváros környéki helyszínen lesz megrendezve október, november, december hónapokban. A sorozat végén minden korcsoport összetett győztese megkapja a Superior CROSS Challenge bajnoki mezt. A hazai cross versenyek közül elsőként, a Challenge sorozat állomásain a cégek részére külön kategória is kiírásra kerül.

“ A jelentkező céges csapatot 3 fő alkothatja (férfi,nő) életkor megkötés nélkül. A csapatok tagjai minden versenyen helyezésüknek megfelelő pontot kapnak, mely összesítésével dől el az egyes futamok csapat győzelmei, illetve a sorozat végén az összesített csapatgyőzelem. A cégek résztvevői (amennyiben szeretnének a csapatverseny összetettjében értékelésre kerülni) minden esetben a hobby futamokon állhatnak rajthoz.” – ismertette az újdonságok másik felét Sós Sándor, a Superior klub elnöke.

Az újbudai egyesület a 2020-as évre már egy másik újdonsággal is előrukkolt. A négy futamos MTB és terepfutó challenge után, vagy inkább annak folytatása gyanánt fogalmazódott meg bennük a Cross Challenge gondolata és szeretnék, ha a montisok nem raknák el az ősz elején a kerékpárjukat.

“A szezon még folytatódik kijelentés alapján cél, hogy azok a MTB versenyzők, akik a négy futamos MTB Challenge eseményünkön is indulnak, folytassák a versenyzést a CROSS Challengen ősszel és télen. Nekik jelentős kedvezménnyel lesz lehetőségük kipróbálni a cyclo-cross világát a hobbi futamokon.” – tette hozzá Sós.

Előnevezni már 2020 márciusától kedvezményesen lehet a három futamra egyben és külön is a www.superiormtbteam.com honlapon keresztül.

Várnak mindenkit a Superior CROSS Challenge sorozaton a szervezők: Búr Zsolt és Sós Sándor

 

 

VERSENYKIÍRÁS – SUPERIOR CROSS CHALLENGE: 

 

  • Rendező: Superior Racing Team
  • Kapcsolat: Sós Sándor Tel.: +3630/7862087, Búr Zsolt Tel.: +3670/5145297

Tervezett időpontok és helyszínek:

  1. október 24         (Budapest)
  2. november 21     (Budapest)
  3. december 28     (Budapest)

 

Korcsoportok és időrend:

  • A cyclo-cross szakági tanács iránymutatása alapján (Részletekért lásd: CR Magyarországi Versenyszabályzat https://bringasport.hu/szakagak/cyclo-cross/), kiegészülve az U5/U7/U9 kategóriákkal
  • Céges Csapat: A csapatot 3 fő alkothatja (férfi,nő) életkor megkötés nélkül. A csapatok tagjai minden versenyen helyezésüknek megfelelő pontot kapnak, mely összesítésével, dől el az egyes futamok csapat győzelmei, illetve a sorozat végén az összesített csapatgyőzelem.

 

Nevezés menete :

  • Az előnevezés a banki átutalással együtt válik érvényessé , az adott határidők időszakában beérkezett utalások tekinthetők érvényesnek).
  • Amennyiben utalás érkezik, de az adott nevezési határidő után, akkor a következő nevezési periódusra vonatkozó nevezési összeg különbözet a helyszínen fizetendő!
  • A helyszíni nevezés az adott kategóriák rajtja előtt egy órával zárul.

 

Számlainformáció:

  • Számlatulajdonos: Újbuda Mountain Bike és Szabadidő Sportegyesület
  • Számlaszám: 10101542-74050400-01004003

 

Nevezési díjak:

Előnevezés (a 3 futamra) várható kezdete 2020 tavasza

  • U5-U7-U9 4500,- ft (egy futamra vetítve 1500,- ft)
  • U11-U15 7500,- ft (egy futamra vetítve 2500,- ft)
  • U17-től 13500,- ft ( egy futamra vetítve 4500,- ft)
  • Céges csapat 3fő 18000,- ftHelyszíni nevezés:
  • U5/U7/U9:      2500 Ft
  • U11-U15:     5.000 Ft
  • U17-            8.000 Ft
  • Céges csapat 3 fő 25000,- ft

Díjazás:

  • Minden futam első három helyezettje érem díjazásban részesül, valamint a szponzorok tárgyi ajándékát kapja.
  • A három verseny összetett bajnokait fogjuk egyedi Superior Cross Challenge mezzel jutalmazni.

 

Egyéb rendelkezések:

A versenykiírásban nem részletezett szabályok esetén elsődlegesen a CR Magyarországi Versenyszabályzat illetve az UCI szabályai az irányadók.

Részletekért lásd: CR Magyarországi Versenyszabályzat https://bringasport.hu/szakagak/cyclo-cross/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo