fbpx

Új enduro gép és világsztár a KROSS csapatban – Moon és David Cachon megérkeztek

A KROSS 2018-ra az enduro vonalba is komolyan beleerősített, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Moon modell teljesen megújult és a látványos videóiról híres kalandbringás, David Cachon, aki nem mellesleg kétszeres triál-világbajnok, is idéntől a KROSS csapatát erősíti.

Az új KROSS Moon a lengyel gyártó minden eddigi enduro modelljét felülmúlja, 27,5″-os kerekeivel, hosszabb felsőcsövével sokkal stabilabb, mint az elődök. A váz alapanyagát tekintve maradt a KROSS az alumíniumnál és az RVS virtuális forgáspontos felfüggesztésnek köszönhetően hatékonyan hajtható és fékezéskor sem merevedik be a hátulja. Az eddigiekhez képest 10mm-rel megnövelték a rugóútját, azaz már 160 mm-t mozog a Moon hátulja és a nagyobb merevség és geometriai előnyök érdekében BOOST szabványú hátsókerék-tengelyt használnak. A láncvillák is megrövidültek 10 mm-rel 430 mm-re mellyel fordulékonyabbá vált a Moon, így a hosszabb felsőcsővel párosítva stabilabb, de mégis fordulékonyabb bringát eredményez.

Videó:

Három új Moon modell kapható, melyek közül a csúcskategóriás autók vörös színében pompázó 3.0 típust szerelik a legjobb felszereltséggel (FOX teleszkópok, Sram 1×12 Eagle szett és Sram Guide RS fékek), a középső 2.0 Pike RC, Super Deluxe R rugózó elemekkel és komplett SLX M7000 szettel érkezik, míg a legolcsóbb 1.0 típusban Suntour Aion villa és Rock Shox Deluxe R rugóstag dolgozik, a hajtás/váltásért pedig a Sram NX szettje felel.

Nem csak új enduro bringával jelent meg a KROSS, hanem új bringással is. David Cachon-ról rengeteg videót találhatunk a neten, ahol a kétszeres triál-világbajnok érdekesebbnél-érdekesebb vagy extrémebbnél-extrémebb helyeken bringázik.

Cachon azzal a céllal érkezett a KROSS csapatához, hogy segítsen a fejlesztésekben és a lengyel márka kerékpárjainak segítségével forgassa lenyűgöző videóit. Három bringát választott a KROSS kínálatából, elsőként természetesen az új Moon 3.0-t, egy karbon országútit, a Vento 7.0-t és egy új össztelós ebike-ot. Mindenki kíváncsi lehet, hogy miért kell neki mindhárom bringa, a válasz nagyon egyszerű, annyira különböző helyeken forgatja a videóit, hogy különböző kerékpárokra van szüksége, elmondása szerint pl. egy sziklás, tengerparti terepen a Moon-t fogja használni, míg Manhattan utcáin a Vento-val fog forgatni, ha pedig 1000 lépcsőn akar felmenni akkor az össztelós ebike-ot fogja választani.

David Cachon már elkezdte tesztelni az új KROSS Moon 3.0-t és megosztotta eddigi tapasztalatait a bringáról:
“…ez egy totális romboló. Úgy megy, mint egy golyó. Könnyű és hatékonyan hajtható, de barátom… amikor átvált a trail lejtőbe és elkezd dolgozni a felfüggesztés… olyan mintha egy DH bringát bújtattak volna egy enduro gépbe. Elképesztő, imádom ahogy működik!”

További információkért keresd a hazai forgalmazó honlapját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo