fbpx

UCI Cyclocross Világkupa – Zeven: A nőknél Cant verhetetlen, a férfiaknál Van Aert volt a legjobb a sárban

A cyclocross világelitje 2017. November 25-én a németországi Zeven-ben rendezett UCI Világkupa futamon állt rajthoz. A sáros körülmények között az elit nőknél Sanne Cant továbbra is legyőzhetetlennek bizonyult, míg a férfiaknál a világbajnok Wout Van Aert könnyedén nyert.

A futamok előtt nehéz volt jóslásokba bocsátkozni, mert az időjárás és a pálya állapota könnyedén bele tud szólni a verseny kimenetelébe. A zeben-i pályáról tudni kell, hogy hideg, száraz időben félelmetesen gyors, míg csapadékos időben kellemetlenül sáros, nagy része füves területen visz át, így talaja könnyen vendégmarasztalóvá tud válni és a futás kerül előtérbe, ahogy az idei versenyen is történt. A sáron kívül két letörés és számos éles kanyar nehezítette  a versenyzők dolgát, ráadásul egy meredek tekerhetetlen felfutást is le kellett győzni az indulóknak minden körben.

A napot, mint mindig, az U19-es fiúk kezdték. A rajt előtt csak annyi volt a kérdés, hogy a holland fiatalok több, mint egy hónap után végre fel tudnak-e állni a dobogó tetejére vagy a cseh Tomas Kopeczky megismétli dániai produkcióját. A versenyen végül a holland Pim Ronhaar-nak sikerült legyőzni Kopeczky-t, 16 másodperc hátránnyal a cseh második helyen ért célba, míg harmadik a szintén holland Mees Hendrikx lett 35 másodperccel a honfitársa mögött.

Az U23-as férfiaknál hiányzott a rajtlistáról a fiatal brit tehetség, Thomas Pidcock, így a belga Eli Iserbyt és a holland Sieben Wouters csatája volt várható. Iserbyt magabiztosan nyerte a futamot, ráadásul négyes belga siker született, 2. helyen Thijs Aerts 53 másodperc, 3.-ként Thomas Joseph 1 perc 4 másodperc hátránnyal, 4.-ként pedig Yannick Peeters haladt át a célvonalon, a holland Wouters nem tudta befejezni a versenyt.

Az elit/U23 nőknél teljes volt a lista, de kevés ember fogadott volna a mostanában kiváló teljesítményt nyújtó világbajnok Sanne Cant ellen. Verseny közben a brit Helen Wyman és Cant lépett el a mezőnytől, a “futóverseny” során hol a brit hol a belga vezetett, végül Cant jött ki jobban ebből a helyzetből és 12 másodperc előnnyel megnyerte az elit nők futamát, a bronzot az amerikai Katherine Compton szerezte meg 23 másodperccel beérve a győztes mögött.

A nap végére az elit férfiak maradtak, bár az elmúlt időszakban a még csak 22 éves holland  Mathieu Van der Poel mindent vitt, a szakértők közte, a belga Wout Van Aert és Toon Aerts közti szoros csatára számítottak. A kiélezett küzdelem elmaradt, a sáros pálya okozta nehézségekből a világbajnok Van Aert jött ki jobban és nagy előnnyel nyerte a versenyt Van der Poel és a 3. helyezett Toon Aerts előtt.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo