fbpx

“Trial-maraton”: Hegedűs László mindkét kategóriában bajnok

Trial országos bajnokokat avattak a hétvégén Miskolcon, Hegedűs László mindkét elit kategóriában aranyérmes lett, ami “maratoni” megterhelést jelent, hiszen egy napon kellett versenyezni 26″ és 20″ kerékméretű bringával is… 

Trial országos bajnokokat avattak a hétvégén Miskolcon – Hegedűs László mindkét elit kategóriában aranyérmes lett

Október 3-án került megrendezésre a trial szakág országos bajnoksága Miskolcon, a Pro Trial Sport Egyesület szervezésében. A várakozásoknak megfelelően mindkét elit kategóriában Hegedűs László, a Veres Ördögök SE versenyzője lett 2015. országos trial bajnoka.

A verseny résztvevőinek 3 kört kellett teljesíteni az 5 szekciós pályán, 2 perces szekciólimittel. A két elit kategórián kívül (20″ és 26″) a szervezők indítottak kadét, kezdő, senior és junior kategóriákat, és ahogy az a trial szakágban lenni szokott, minden kategóriában az nyert, aki a legkevesebb hibaponttal teljesítette a három kört.

“Nagyszerű verseny volt és kiváló formában voltam, így az idei év után 16-szoros magyar bajnok vagyok” – mondta Hegedűs László. “Köszönöm a személyes segítséget a családomnak és az együttműködést a támogatóimnak, valamint gratuláció a Pro Trial csapatának, akik lehetővé tették számunkra, hogy egy változatos és magas szintű pályán versenyezzünk!”

foto-22

Az elit 26 kategóriában Hege összesen 1 hibapontot gyűjtött, tehát a három kör alatt egyszer rakta le a lábát. Őt követte a második helyen Leskó József (Veres Ördögök SE) 45, és Tóth Sándor (Veres Ördögök SE) 69 hibaponttal. Az elit 20 kategóriában Hegedűs Laci 2 hibaponttal szerezte meg a bajnoki címet, az ezüstérem a 69 hibapontos Majoros János (Nyíregyházi Vasutas SC) nyakába került, a bronzérmet pedig Ónodi István (Veres Ördögök SE) 75 hibapontos teljesítményéért kapta.

“Remekül zajlott a Pro Trial Országos Bajnokság és Utánpótlás-nevelés verseny, senki nem sérült meg és az idő is szuper volt. A szekciókkal is megvoltak elégedve a versenyzők, mivel a magas színvonalú és kreatív pályákkal mindig törekszünk a külföldi szintet biztosítani számukra” – számolt be a versenyről Szabó Sándor, a Pro Trial SE elnöke. “Az utánpótlás-nevelés versenyünkre is jöttek országszerte szép számmal, plusz Szlovákiából is, méghozzá a 9 éves világbajnok Jakub Mudrák!”

foto-94

Forrás: Bringasport.hu; fotók: Varga Péter

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo