fbpx

Tour de Zalakaros: Simon Péter győzött a magyar „Granfondo-n”

A Simon Péter (Epronex Special bikes) győzelmével véget érő Tour de Zalakrost méltán hasonlíthatjuk az Olaszországban „Granfondo” névre hallgató amatőr kerékpárversenyekhez, érdemes kipróbálni egyszer minden hazai bringásnak…

tour_de_zalakaros_2

Nyilván nem sokezres létszámú mezőny vágott neki neki a 3 távnak, mint a nagy kerékpáros nemzetek eseményein, de összesen 1472 fő vett részt a különböző programokon, ami magyar mércével magas indulói létszámot jelent. A szervezés, kísérőprogramok és a körítés viszont nyugat-európai színvonalú volt, és a vendéglátóegységek szempontjából tökéletes infrastruktúrát kínáló Zalakaros is kiváló helyszín egy ilyen kerékpáros eseménynek.

tour_de_zalakaros_1

A Tour de Zalakaros három távot foglal magába, a felkészültebb, rendszeresen tekerő bringások általában a 127 kilométeres távot, a Bianchi Zalakaros Maratont választják kihívásul. Ennek a pályának az első felében két iszonyú meredek emelkedő – a gelsei és börzöncei – is rostálja a mezőnyt. Ez azért is jó, mert széthúzódik a mezőny, csökken a balesetveszély a nagyobb bolyban rutintalan hobbikerékpárosok között. Akiben kevésbé buzog versenyszellem, a 60 kilométeres „Zobori KalandoZoo” teljesítménytúrán vagy a 33 km-es Karos Spa Kis-Balaton családi túrán indulhat.

tour_de_zalakaros_4

Az útvonalbiztosítókat már nehezebb feladat elé állítja a széthúzódó sor, de az első csoportok környékén példásan oldották meg a feladatukat, működött a teljes útzár, ami szükséges bármilyen versenyszerű kerékpáros rendezvényen. A 127 kilométeres kör Felsőrajknál becsatlakozott a rövidebb, 60 kilométeres táv pályájába, de itt már a kisebb csoportokban tekerő bringások nem zavarták egymást, még akkor sem, ha eltérő tempóban közlekedtek. A családosoknak és a kerékpározással még csak ismerkedők számára kijelölt túra a Kis-Balatont érintette.

tour_de_zalakaros_3

A 10 órakor kezdődő Zalakaros Maraton rajtjánál teljes létszámban felsorakozott az Epronex-társaság, hogy újabb győzelemhez segítsék a „hazai pályán” korábban már nyerő Simon Pétert. Gyakorlatilag végig diktálták a tempót és már az első meredeken darabokra szakadt a közel 500 fős mezőny. A következő emelkedők után összerázódott egy kb. 20 fős élboly, amit aztán az epronexesek ismét szétszakítottak, a Zalakarosra érkező hétfős bolyban mindössze a debreceni Pályi Csaba (DKSI-Kontent) volt más csapatból. A hajrát végül Simon Péter nyerte csapattársa, Kiskó Gábor és Pályi előtt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A bringások szerencsésen megúszták az esőt, ami 3 óra után rendesen rákezdett, de még így is sokan megvárták a tombolasorsolást értékes nyereményekkel (Bianchi és CTM kerékpárok…) az expo-területen. A Tour de Zalakaroson a kísérőprogramokban sem volt hiány, már szombaton gyerekverseny, freestyle és triál bemutatók, közös meccsnézés, vásár színesítette a hétvégét már a szombati naptól.

Abszolút végeredmény (127 km):

Férfiak:
1. Simon Peter – EPRONEX Special-bikes Team 02:56:38
2. Kisko Gabor – EPRONEX Special-bikes Team 02:56:38
3. Pályi Csaba – DKSI-KONTENT 02:56:39
4. Krivan Andras – EPRONEZ Special-bikes Team 02:56:48
5. Cser Gabor – EPRONEX Special-bikes Team 02:56:49
6. Kiss Gergely – EPRONEX Special-bikes Team 02:56:56

Nők:
1. Kollo Zsuzsanna – EPRONEX Special-bikes Team 03:26:10
2. Benczés Krisztina – Dr. Bátorfi-Agria Ktk. 03:33:07
3. Karácsonyi Ildikó – Canyonsport 03:34:42

Teljes (végleges) eredménylistára még várni kell…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo