fbpx

Tour de Hongrie: Világbajnokkal érkezhet a cseh csapat

Az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie csapatait bemutató sorozatunk második részében egy újabb visszatérőről lesz szó. Ismerjük már őket a tavalyi Magyar Körversenyről, ahol a csapatok között a nyolcadik helyet szerezték meg. A cseh Pardus-Tufo Prostejov legjobbjai 2018-ban is eljönnek hozzánk!

 

 

Egészen fiatal csapatról van szó, a Pardus-Tufo Prostejov a profi karrierje során Vuelta a Espana szakaszgyőzelmet is elérő cseh kerékpáros, Tomas Konecny, illetve Michal Mracek sportigazgató vezetésével 2013-ban alakult meg. Napjainkban egyike a három cseh kontinentális csapatnak.

 

 

Többnyire cseh kerékpárosokra épít, de minden évben helyt ad egy-egy régióból érkező idegenlégiósnak is, ebben az évben hat cseh, egy lengyel és egy ukrán versenyzővel a soraiban kezdte el a szezont Prostejov város proficsapata, amely ebben az évben is messziről felismerhető kék és sárga színeiről.

 

 

A csapat márciusi bemutatóján elhangzott, hogy az együttest a Pszczolarski-Lichnovsky lengyel-cseh páros köré építették 2018-ra. Új kerékpáros a klubban a prokontinentális csapatoknál is megfordult Karel Hnik, akinek igen ígéretesen induló karrierjét törte meg tavaly egy sérülés, de a Prostejov színeiben újraindíthatja pályáját.

 

 

Ugyancsak új versenyző az ukrán Zubenko, aki már a rutinosabbak közé tartozik a maga huszonhárom esztendejével, a csapatban ugyanis négyen még juniorkorúak, tizenkilenc évesek. Köztük van a pályán scratch versenyszámban már kiemelkedő nemzetközi eredményeket – Európa-bajnoki és világbajnoki címet – begyűjtő Daniel Babor, aki országúton gyűjthet hasznos kilométereket a jó pályaeredményekhez.

 

 

A Pardus-Tufo Prostejov ebben az évben is a Cseh-kupa versenyeire fókuszál, emellett néhány jelentősebb nemzetközi viadalon áll rajthoz, többek között a Belgrád–Banja Luka és a Tour de Hongrie többnaposán.

 

A Pardus-Tufo Prostejov tagjai:
Daniel Babor (cseh)
Tomas Barta (cseh)
Marek Dolnicek (cseh)
Karel Hnik (cseh)
Ludek Lichnovsky (cseh)
Wojciech Pszczolarski (lengyel)
Karel Tyrpekl (cseh)
Mykyta Zubenko (ukrán)
Honlapja: http://www.skcprostejov.cz/
Facebook-oldala: https://www.facebook.com/pardustufoprostejov/
PCS-oldala: https://www.procyclingstats.com/team/pardus-tufo-prostejov-2018

 

 

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo