fbpx

Tour de France: Contador bukott, Cavendish nyert az 1. szakaszon (videó)

Nem is prológgal, nem is külföldön kezdődött a 103. Tour de France, Franciaországban, Mont Saint-Michel és Utah Beach között 188 km várt a mezőnyre.

contador

Sajnos nem telt eseménytelenül a sík etap, hiszen a háromhetes körversenyek első napjaiban megszokott bukások ezúttal sem maradtak el. A verseny egyik favoritja, a spanyol Alberto Contador (Tinkoff) is elesett egy körforgalomból kijövet. Contador nem sérült komolyan, de a pihenésre nem lesznek jó hatással a jobb oldalán látható horzsolások.

Videón Contador bukása:

A táv nagy részét korábban egy négyes tagjaiként, majd duóban Alex Howes (Cannondale) és Anthony Delapace (Fortuneo-Vital Concept) töltötték szökésben, de a mezőny nem zavartatta magát, az utolsó 10 kilométeren belül könnyedén utolérték őket. Az utolsó 5 kilométeren belül már a sprinterek felvezetőinek helyezkedéséről szólt a verseny, sajnos egy bukás is történt az utolsó 500 méteren belül a közvetlen spicc mögött.

13558947_1043066455742733_3709299995165389831_o

Mindez nem zavarta azonban a legjobb hajrázókat, a nagy nevek közül először Peter Sagan (Tinkoff) állt az élre, de az enyhén emelkedő befutón túl korán indított. A legjobb pillanatot Mark Cavendish (Dimension Data) kapta el, és az idei Girón elképesztő erőfölényt mutató Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) sem tudott mit kezdeni a Manxi Rakétával, aki 27. Tour-szakaszsikerét aratta ma és felhúzhatta a sárga trikót is. Sagan csak 3. tudott lenni a másik német klasszikus sprinter, Andre Greipel (Lotto-Soudal) előtt.

Tour de France 1. szakasz eredménye:

1 Mark Cavendish (GBr) Dimension Data 4:14:05
2 Marcel Kittel (Ger) Etixx – Quick-Step
3 Peter Sagan (Svk) Tinkoff Team
4 André Greipel (Ger) Lotto Soudal
5 Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo
6 Christophe Laporte (Fra) Cofidis, Solutions Credits
7 Bryan Coquard (Fra) Direct Energie
8 Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha
9 Daniel Mclay (GBr) Fortuneo – Vital Concept
10 Greg Henderson (NZl) Lotto Soudal

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo