fbpx

Tour de Bretagne: Kuszti rápihent a döntő csatára

A Tour de Bretagne harmadik szakaszán nem változott a helyzet, a holnapi, sorsdöntő befutó előtt Kusztor Péter továbbra is jó pozícióban, a 15. helyen áll az összetettben.

A 150 kilométeres etapon ezúttal Kuszti csapattársa az Atlas Personal-ból, a svájci Pirmin Lang vállalkozott szökésben, és a részhajrákon szerzett időjóváírásoknak köszönhetően feljött a hatodik helyre. Kusztor így foglalta össze a mai napot:

Természetesen a harmadik napon sem maradhatott el az eső, de szerencsére a verseny első harmadában kieste magát teljesen. A rajtot követő jó pár kilométeren igen keskeny úton haladtunk, ahol nem volt egyszerű előre menni. Miután az élre jutottam, rögtön sikerült belekerülnöm egy szökésbe, de nem volt hosszú életű, hamar beértek minket. Ezek után volt egy kis holtpontom, nem éreztem olyan jól magamat, de sikerült gyorsan túltenni magamat ezen a rosszabb részen.

Eközben öt versenyző meglépett, köztük Pirmin. A mezőny nagyon lassú tempóra kapcsolt, pisi szünet, kis szusszanás. Mire észbe kaptak azok a sorok, melyeknek nem volt emberük az élen, a szökevények közel négy perc előnyben voltak. Innentől nagy volt az izgalom a francia csapatok között. Az egyik legnagyobb sor – a Bretagne Schuler – is négy emberrel az élre állt és keményen dolgozott. Nekünk hibátlan volt ez a szituáció, nem kellett semmit csinálnunk csak ülni a mezőnyben, és pihenni amennyit csak lehet. Az izgalom fokozódott, mert nem nagyon csökkent a hátrányunk. Én kezdtem magamat egyre jobban érezni és végre úgy volt, ahogyan lenni szokott. Teltek a kilométerek, és nálam minden fokozatosan jobb lett, szuperek voltak a lábaim is.

A szökevényeket végül nyolc kilométerre a céltól fogtuk be, de nem mindenkit, ugyanis egy versenyző az élen tudott maradni és csatlakozott hozzá még egy fiú a mezőnyből. Ők ketten haza is értek öt másodperccel. Michinek sikerült begyűjtenie a nyolcadik helyet, én pedig 31-ként futottam be. Újabb szép napot zártunk, Pirmin megnyert két sprinthajrát, és az ennek köszönhető időjóváírásoknak, összetettben is előrébb lépet. Én maradtam a 15. helyen.

A legfontosabb az, hogy egyre jobban érzem magamat, és ez nagyon pozitív számomra. Holnap következik a megmérettetés egyik vízválasztó szakasza, háromszor kell megmásznunk a híres Mur de Bretagne emelkedőt, az utolsó végén lesz a befutó. Nagyon hiszek a jó szereplésemben és csapat is bízik bennem. A jelenlegi állás szerint négyen is esélyesek vagyunk a végső győzelemre. Reméljük, hogy sok csapat egy kicsit elfárasztotta magát a mai napon, és így egy kis előnyben lehetünk. Meglátjuk, mit hoz a holnap. Reméljük minden velünk lesz.

A 3. szakasz eredménye:
1. VAUBOURZEIX Thomas FRA LPM 3:34:48.
2. ROWSELL Erick GBR EDR
3. LE MONTAGNER Maxime FRA VRU 5 mp. hátrány
4. MARTINEZ Yannick FRA LPM 5 mp. hátrány
5. ALAFACI Eugenio ITA LET 5 mp. hátrány
6. DRUJON Benoit FRA AUB 5 mp. hátrány

7. KUSZTOR Peter HUN ARH 5 mp. hátrány

Az összetett állás:
1. LE MONTAGNER Benjamin FRA BZH 11:17:07. – 17.
2. BERTHOU Eric FRA BSC 7 mp. hátrány
3. BREEN Vegard NOR TJM 12 mp. hátrány
4. OLIVIER Daan NED RB3 17 mp. hátrány
5. ALAFACI Eugenio ITA LET 20 mp. hátrány
6. LANG Pirmin SUI ARH 20 mp. hátrány

15. KUSZTOR Peter HUN ARH 34 mp. hátrány

A 2. szakasz összefoglalója

Az 1. szakasz összefoglalója

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo