fbpx

Top10-es magyar eredmények az országúti Európa-bajnokságról!

Dina Márton a 8., Valter Attila a 9. helyen végzett az U23-as Országúti Európa-bajnokságon, míg Peák Barnabás az időfutamon szerezte meg az előkelő 11. helyet.

Míg a kerékpáros világ a Tour de France-ra figyel addig július 12-15. között rendezték Csehországban az U19/U23 országúti Európa-bajnokságot, ahol hazánk U23-as fiai kiemelkedően szerepeltek.

Pénteken az U23-as férfiak időfutamában Peák Barnabás képviselte Magyarországot, aki a nehéz EB pályán a 11. legjobb időt hajtotta.

Szombaton a nők mezőnyversenyére került sor, ahol az U19-esek között Buzsáki Virág állt rajthoz. A kemény, sok szintet tartalmazó körpályán Virág keményen küzdött és értékelhetően tudta befejezni a versenyt (ami egy ilyen rövid, nehéz körpályán nagy szó), végül a 40. helyen ért célba. Az U23-asok közt Szabó Zsófiát láthattuk a válogatott mezben, neki sajnos nem sikerült helyezést szereznie.

Virág beszámolóját itt olvashatjátok:

Az EB utolsó napján, vasárnap a férfiak mezőnyversei zajlottak. Az U19-eseknél Mészáros Ábel, Forray András, Tomka Boáz, Schneider Sebestyén alkotta a magyar válogatottat. Közülük egyedül Mészáros Ábel tudta befejezni a versenyt, ő az 52. helyen ért célba.

Az U23-as férfiak futamában 6 versenyzőt (Dina Dániel, Dina Márton, Peák Barnabás, Valter Attila, Gönczy Gergő, Szöllősi Ferenc) nevezett nemzetünk, nem véletlenül hiszen tőlük várták a legtöbbet. Bátran kijelenthető, hogy nem okoztak csalódást, az XCO szakágban szocializálódott Dina Márton és Valter Attila nagyszerűen szerepeltek a meredek emelkedőket tartalmazó EB pályán, előbbi a 8., utóbbi a 9., helyen ért célba. Rajtuk kívül még Peák Barnabás tudta értékelhetően befejezni a versenyt, ő a 47. helyet szerezte meg.
Dina Márton és Valter Attila így meséltek a versenyről:

Az eredményekért kattints ide.

A cikkünket beszámolókkal folyamatosan frissítjük.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo