fbpx

Több mint kétezren vettek részt a Bringás Vándortáborokban

A Magyar Kerékpárpáros Turisztikai Szövetség szervezésében idén nyáron is megrendezésre kerültek a Bringás vándortáborok, ahol több mint kétezer diák, hat tájegységen szelte át Magyarországot.

Állami támogatással idén 2143 általános és középiskolás diák vehetett részt a balaton-felvidéki, a bükk-aggteleki, az észak-magyarországi, az őrségi, a körösök-völgyi és a felső-tiszai kerékpáros vándortáborokban, összesen 114 turnusban.

A Bringásvándor program célja a sporton és a természetjáráson keresztül megvalósuló egészséges és környezettudatos életmód támogatása, de kiemelt cél az is, hogy a fiatalok országszerte megismerhessék Magyarország rejtett kincseit, értekeit; bővítve természetismeret-tárjukat, erősítve hazai identitásukat.

A diákok előre megtervezett, biztonságos útvonalakon kerékpározhattak saját pedagógusaik kíséretében 15-25 fős csoportokban. A fiatalok a túra során 6 éjszakát tölthettek el kiépített táborhelyeken, egy-két naponkénti táborváltással. A túrák tájegységtől függően könnyebb és nehezebb útvonalon vezettek, 150-240 kilométeres távolságban. A kerékpározás mellett a gyerekek kulturális és élményprogramokon is részt vehettek, melyek a visszajelzések alapján kiválóak voltak. „Tavaly az őrségi útvonalat jártuk be, idén a Balaton-felvidékkel ismerkedünk meg. Hatalmas élmény újból a Bringásvándorral tekerni, köszönjük a lehetőséget a szervezőknek” – emelte ki beszámolójában az egyik kísérő pedagógus. A táborhetek lezártával a gyerekek kellően elfáradtak, de megannyi maradandó élményt szereztek, melyre egész életükben emlékezhetnek. „Mikor a célhoz érkeztünk a szülők tapsolva várták a gyerekeket, a könnyem is kicsordult a boldogságtól” – emlékezett vissza Dorottya, aki csoportjával az Észak-Magyarország rejtett kincseit fedezte fel.

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi szervezetnek, az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak köszönhetően a kerékpárokat, a sisakokat és az egyéb felszereléseket a szervezők biztosították. A tábor kedvezményes díja pedig napi háromszori étkezést, szállást és a kulturális programok költségét tartalmazta.

A programot jövőre is szeretnék folytatni. Érdemes már most előre jelentkezni, hiszen tavasszal, a regisztrációs csatorna megnyitását követően elsőként az előjelentkezést kitöltött csoportok értesülhetnek a jelentkezésről, illetve a részvétel feltételeiről. Előjelentkezés>>

Weboldal: http://www.bringasvandor.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bringasvandor/

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo