fbpx

Thule PNP Shield csomagtartótáska miniteszt

A svéd Thule a szabadtéri tevékenyhez szükséges szállítóeszközök specialistája, a világon mindenhol ismert és elismert márka. Immár kerékpáros felhasználásra is kínál professzionális színvonalú, felhasználás-specifikus táskarendszereket. A Thule PNP Shield csomagtartótáska a legmagasabb igények kielégítését célozza meg, szakavatott túrázók, igényes közlekedők számára nyújt kompromisszummentes megoldást a felszerelés kerékpáron történő szállításához.

taskakorkep_plusz_kepek_19Ha életed nagy kerékpártúrájára indulsz, nem érdemes a táska terén kompromisszumot kötni. Egy vízálló, egyszerűen és gyorsan rögzíthető, leemelhető túratáskával megannyi gondtól és vesződségtől óvhatod meg magad. A futártáskákhoz hasonló alapanyag és a felcsavarható felső záródásnál a vízhatlanság és a felszerelés védelme terén jobbat még nem találtak ki. A Thule PNP Shield pedig a lehető legmagasabbra emeli a képzeletbeli lécet a vízálló túratáska kategóriában!

Ezzel bárhova elindulhaszt, de ha csak a szupermarketig mész, akkor is élveheted az egymozdulattal történő fel- és lecsatolás előnyeit!

Ha vadregényes tájakat szeretnénk bejárni, a magas technikai színvonalú táska kötelező tartozék. Tapasztalt túrázóként tudjuk, hogy a vízhatlanság, az egyszerű rögzítés a kulcs a kaland felhőtlen átéléséhez. Az szabadtéri elfoglaltságok során fellépő szállítás tökéletes megoldása egyértelműen a Thule vérében van: az 1942 óta megszerzett tapasztalat tudatában a svéd márka PNP Shield „zsákjaival” nyugodtan indulunk életünk nagy kalandjára.

Zseniális, alul pedig mágneses(!) rögzítés!

Zseniális, alul pedig mágneses(!) rögzítés!

A malmői központú céget a kerékpáros célra kifejlesztett innovatív megoldásaiért több díjban és elismerésben részesítették. Ezen nem lepődtünk meg: a Thule PNP Shield rögzítése külön csemege a fifikás technikai megoldásokért rajongók számára. A mérnöki elme csodákra képes, a legtöbb gyártó kétmozdulatos táskarögzítését a svédeknek sikerül egymozdulatossá varázsolni. A csavar a történetben maga csavarodás: a kampó a Thule Pedal ‘n Pack rendszernél a 90 fokot forgó rugós kampó, amelyet egy kevlárdamilos füllel hozunk működésbe. Felhúzva nyit, visszaengedve pedig zár. Zseniálisan egyszerű, gyors és tökéletes. És ez még távolról sem a Pedal ‘n Pack rendszer összes „okossága”: az alsó rögzítőfül beakasztásához sem kell lenyúlni, valójában nem kell semmit csinálni, mivel az egyszer helyesen beállított „szupermágnes” biztosan vibrációmentesen a csomagtartóhoz „cuppantja” a táskát! Mit is mondtam a 74 év tapasztalatról és az innovatív gondolkodásról?

A rögzítőfülek 90 fokban elfordulnak!

A rögzítőfülek 90 fokban elfordulnak!

A Thule rögzítésrendszernek köszönhetően a PNP Shield akár egy pillanat alatt leszerelhető, így nem csak a bringán nyújt jó szolgálatot, hanem arról leemelve például bevásárolni is mehetünk vele, cipelhetünk bennük bármit. A mellékelt felcsatolható vállpánt segítségünkre lesz, de a kézi fogatyú mis mindig rendelkezésre áll. A benne tárolt holmik teljes biztonságban lesznek: az egyedi kialakításnak és fejlett alapanyagnak köszönhetően az táska vízállósága és porvédelme garantált, a legszigorúbb IP64-es szabványnak is megfelel.

Itt talán jobban látszik: a kevlárdamilt meghúzva a fülek forognak, nyitnak majd zárnak!

Itt talán jobban látszik: a kevlárdamilt meghúzva a fülek forognak, nyitnak majd zárnak!

A Thule Shield nemcsak a most bemutatott csomagtartóra rögzíthető táskapárt jelent, hanem egy egész modellcsaládot, kisebb és nagyobb méretű, mindazonáltal azonos technológiával és technikai színvonallal készült táskák kapnak benne helyet. Megtalálható a kormányra, az első vagy hátsó a csomagtartóra rögzíthető változat, illetve a hátizsák és a laptoptáska egyaránt. Túrázókörökben a sorozat igen közkedvelt, számos csodálatos kerékpáros kalandot teljesítettek velük.

A Thule PNP Shield tesztpéldánya neonkék színben érkezett, amely közúti forgalomban mindenképpen előnyös. Már maga a táska is igen feltűnő jelenség, ezt fejeli meg a gyártó az anyagra nagy felületen felvitt fényvisszaverő nyomattal, ráadásul még lámpatartó fülről is gondoskodtak a svéd tervezők. Érthető, hisz fent északon a hideg évszakokban kevés a fény, a megfelelő láthatóság biztosítása életbevágóan fontos tényező.

A PNP Shield párban kapható, aszimmetrikus, azaz jobb és bal specifikus. A mellékelt rövid útmutató tanulmányozása után a Pedal ‘n Pack rendszerű rögzítés működtetése pofonegyszerűen ment. A táska helyzetét először „be kell lőni”, ehhez a rögzítőkonzolokat a sínen a megfelelő helyzetbe kell hozni. Miután rögzítésre kerülnek, minden alkalommal ugyanabban a helyzet várják a dokkolást. Alul felszereltük a „szupermágneseket”, és innentől a rendszert el is lehet felejteni: már csak a fület kell húzogatni, ahányszor csak szükség van rá!

Az alsó mágnesrögzítés eleme

Az alsó mágnesrögzítés eleme

A Pedal ‘n Pack rögzítésnek köszönhetően a Shield rendkívül stabilan áll a csomagtartón, a kátyús úton sem mozgott. A mágnes pedig elképesztően erősen tartja az alsó részt. A táska tehát csendes és stabil. A két Thule PNP Shield összesen 48 liter tárolókapacitást biztosít, amely már többnapos túrázáshoz is elegendő. Természetesen a „kékséget” is megpakoltuk a virtuális egyhetes túrára tervezett felszereléssel, a változtatható magasságú záródásnak és a szabályos formának köszönhetően a legtöbb felszerelést „csont nélkül” elnyelte. Egy-két dolog kimaradt, de fürödni mehetünk akár utcai szandálban is!

Tágas belső, cipzáras fakkal

Tágas belső, cipzáras fakkal

A Thule PNP Shield nemcsak többnapos túrázásra ideális társ, az egyik táskát felszerelve kerékpáros közlekedéshez, munkába járáshoz használhatjuk, szállíthatjuk a szükséges kellékeket, este pedig a napi bevásárlással térhetünk haza. Az integrált fogantyú mellett a mellékelt vállpánt is igen hasznos a gyalogos hordozásban. A belül található zsebet az apróságok számára találták ki, bár ezeket én inkább a zsebben vagy a kis méretű gyorsrögzítős váztáskában tartottam. Szerintem nem praktikus a pénzért, telefonért a csomagtartón lévő táskát nyitogatni. Ezt leszámítva a PNP Shield-en fogást nem találtunk. A hibátlan tervezés tökéletes kivitelezéssel párosul, ráadásul a biztonság fokozása is prioritást kapott. A Thule mottója pedig minden kerékpáros szívét megdobogtatja: […] hozd a bicajt, hozd a szenvedélyt, hozd az álmokat, hozd az életed!

Jellemzők:

  • teljes vízhatlanságot biztosító csomagtartó táskaszett
  • „futártáska” jellegű tekercses-csatos záródás
  • innovatív, villámgyors fel- és leszerelés
  • vibrációmentes alsó mágneses rögzítés
  • poliuretán bevonattal ellátott vízzáró alapanyag
  • IP64 szabvány szerinti víz és por elleni védelem
  • integrált fogantyú és felcsatolható vállpánt
  • belső cipzáros zseb és egy elválasztópanel
  • merevített műanyag hátsó fal
  • hegesztett anyagillesztések
  • oldalspecifikus kialakítás (nagyobb lábférőhely)
  • fényvisszaverő nyomatok a fokozott biztonságért
  • feltűnő „világító” színekben
  • lámpatartó fül
  • könnyen le-, és felszerelhető (a leparkolást követően egyetlen mozdulattal magunkkal vihetjük)
  • 2 x 24 liter űrtartalom
  • 2260 gramm
  • 43,2 x 33 x 15,2 cm külső méret

Ajánlott fogyasztói ár: 36 950 Ft (párban).

További információ a forgalmazó honlapján.

Egyéb feltűnő színekben is kapható!

Egyéb feltűnő színekben is kapható!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo