fbpx

Téli fej- és nyakvédelem BBB módra: Winterhat Windblock sapka és Thermoneck sál teszt

Téli időszakban kiemelten oda kell figyelnünk a nyakunk és a fejünk melegen tartására, mert ezekről a testrészekről nagyon könnyen meg lehet fázni és akár komolyabb betegséget is összeszedhetünk, ha nem vigyázunk. A BBB ezen érzékeny területek védelmére többféle sapkát és sálat kínál, melyekből mi most a Winterhat Windblock (BBW-292) sapkát és a Thermoneck (BBW-101) sálat teszteltük.

A téli kerékpározáshoz elengedhetetlen egy jó sapka beszerzése, mely megvéd a menetszéltől és a hidegtől, de emellett megfelelően szellőzik és nem ázik el benne a fejünk. A BBB Winterhat Windblock egy speciálisan téli körülményekre fejlesztett sapka, mely a hosszú téli edzések alatt is végig megóvja a fejünket.

A Winterhat Windblock sapka kulcseleme már a Raceshield Windblocker kesztyűnél említett Trioxx anyag, mely kiváló szél- és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik. A Trioxx egy három rétegű anyag, ahol a külső réteg egy rugalmas poliuretán hártyára van felerősítve, a belső részen pedig egy gyapjúréteg tartja melegen a fejünket. Ez a homlokrészt és a füleket védő különleges membrán meggátolja, hogy a hideg menetszél áthatoljon a sapkán és rosszabb esetben kellemetlen homloküreg-gyulladást okozzon nekünk, viszont lélegzőképességének köszönhetően nem fülledünk be a sapkába. (Zárójelben megjegyezném, hogy a túlzott nedvesség minden ruhadarabon rossz, mert úgy sokkal gyorsabban áthűlnek).

A sapka felsőrésze jól szellőző thermo anyagból készült, mely segíti a fölösleges pára eltávozását. Hátul a gyártó kicsit meghosszabbította a Winterhat Windblocker-t, ezáltal a sapka a nyakunkat is valamelyest védi. Varrásai laposak, a sisakot felvéve sem nyomják a fejünket.

Alapvetően a téli sapkák többségét én nem igazán szeretem, mert úgy érzem magam bennük, mintha úszósapkában lennék, szorítják a fejemet és általában beizzadok alájuk, viszont a BBB Winterhat Windblock-kal nem így volt, tökéletesen illeszkedett a fejemre, nem nyomott és a sisakot is minden zavaró körülmény nélkül fel tudtam venni rá. 0 és 10 fok közti hőmérséklet-tartományban próbáltam, nekem 8 fok fölött már kicsit melegnek bizonyult, túl sokat izzadtam ilyenkor benne, viszont 0 fokban még teljesen jól használható volt, egyedül fagypont körüli hőmérsékletben viharos szélben éreztem kicsit hűvösnek. A membrános technológia tökéletesen működött, a széltől megvédte a fejemet, de a bent keletkező izzadtságot engedte elpárologni, az említett 8 fok fölötti tekerésen kívül egyszer sem fordult elő, hogy átázott volna a sapka, pedig elég izzadós vagyok.

A BBB Winterhat Windblocker hibátlan választás a hideg hónapokra, a Trioxx technológiának köszönhetően végig meleg és száraz érzetet biztosít a téli kerékpározások során.

Ajánlott fogyasztói ár: 5 690 Ft
További információ a gyártó honlapján.

 

A nyakunkat sem szabad védtelenül hagyni, ha a téli időjárásban kerékpárunkkal kimerészkedünk a fűtött lakásból. A BBB Thermoneck sál kiváló alternatíva erre a célra, finom tapintású termo anyaga garantáltan melegen tartja nyakunkat a hideg napokon.

A téli kabátok gallérja egy bizonyos magasságánál nem lehet nagyobb, mert akadályozna a mozgásban, zavarná az állunkat, egyszerűen kényelmetlen lenne. Ezért mindig marad valamennyi fedetlen terület a nyakunknál, ami folyamatosan ki van téve a hideg menetszélnek kerékpározás közben. Ezenfelül hidegebb időben az állunk is igényel valamilyen extra védelmet a neki csapodó hideg levegőtől, erre a célra sálat érdemes viselni, ami mindkét területet teljesen lefedi.

A BBB Thermoneck sál bolyhos belső részével kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, bár vékonynak tűnik mégis meleg. Varrásai akárcsak a sapkának laposak, nem irritálják a bőrünket. Színösszeállítása a fluo sárga betétekkel láthatóságunkat is javítja a forgalom többi járműje számára. Csősál lévén nem csak sálként, hanem sapkaként vagy homlokpántként is hordható, igazi multifunkciós viselet (lásd a képeket lejjebb).

A teszt során napi szinten viseltem a BBB Thermoneck sálat, egészen 0 fok körüli hőmérséklettől 6-7 fokig, végig melegen tartott, egyszer sem fázott benne a nyakam, ha az állam vagy az arcom érezte a hideget akkor felhúztam rá, összefoglalva hibátlanul működött. Talán nem is kerékpározás közben tudnám szemléltetni, hogy mennyire meleg ez a vékony sál, elég hideg, szeles időben készítettük a képeket, szegény modellem feje már eléggé fázott és amikor sapkaként vette fel a sálat azt mondta, hogy ő ezt most már le nem veszi.

Azoknak, akik éppen sálat keresnek téli kerékpározáshoz, mindenképpen érdemes megnézni a BBB Thermoneck sálat is, hideg időben tökéletesen ellátja a rábízott testrészek hővédelmét, mindamellett külsőre is elég megnyerő.

Ajánlott fogyasztói ár: 7 890 Ft
További információ a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo