fbpx

TDF 2018 – Dylan Groenewegen duplázott

A pénteki – a versenyzők által is unalmasnak tartott – problémamentes hetedik szakasz után a szombat újabb izgalmakkal szolgált az idei francia körversenyen. A Dreux és Amiens közötti 181 kilométeres sík szakasz végén újra Dylan Groenewegen (Lotto NL- Jumbo) haladt át elsőként a célvonalon.

Előbb Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), majd Laurens Ten Dam (Team Sunweb) próbálkozott egy ideig szökéssel, aztán szokás szerint jöttek a prokontinentális szabad kártyás csapatok lelkes próbálkozói, Fabien Grellier (Direct Energie) és Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert), de sorsuk nekik is meg volt pecsételve. Grellier-t 6 kilométerrel a cél előtt fogták meg.

16 kilométerrel a cél előtt ismét volt egy komolyabb bukás, ennek most a 6. szakasz győztese, Dan Martin (UAE Team Emirates) és Julian Alaphilippe (Quick Step Floors) itta meg a levét.  Az utolsó kilométereken a francia versenyző csapattársa, Philippe Gilbert próbálkozott támadással, de a Lotto-Soudal és a Dimension Data csapatai a helyzet magaslatán voltak. A Lotto-Soudal már napok óta nagyon dolgozik André Greipelnek, és a német veterán sprinter egész jól helyezkedett a végén, viszont mind őt, mind Fernando Gaviriát (Quick Step Floors) a zsűri végül kakaskodás miatt hátrébb sorolta (92. és 93. hely).

Dylan Groenewegen ettől függetlenül is megnyerte a sprintet, miután Peter Sagan (Bora-Hnasgrohe) 300 méterrel a vége előtt indított támadást. Szorosan mögötte jött Greipel, másik oldalán Gaviria, de Groenewegen végül mindhármukat lehajrázta.

A sárga trikós Greg van Avermaet ( BMC) ismét elcsípett egy időbónuszt  a szakasz közben, így tovább nőtt egy kicsivel az előnye. Vasárnap jön a rettegett Roubaix-szakasz, ott amúgy is ő mozog majd legotthonosabban az összetett top 10 további versenyzőihez képest.

Összefoglaló videó a szakaszról:


Top 10 a szakaszon

1 Dylan Groenewegen (Ned) LottoNL-Jumbo 4:23:36
2 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
3 John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo
4 Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates
5 Arnaud Demare (Fra) Groupama-FDJ
6 Thomas Boudat (Fra) Direct Energie
7 Nikias Arndt (Ger) Team Sunweb
8 Mark Cavendish (GBr) Dimension Data
9 Yves Lampaert (Bel) Quick-Step Floors
10 Andrea Pasqualon (Ita) Wanty-Groupe Gobert

Összetett top 10

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 32:43:00
2 Geraint Thomas (GBr) Team Sky 0:00:07
3 Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:00:09
4 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 0:00:16
5 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors 0:00:22
6 Rigoberto Uran (Col) EF Education First-Drapac p/b Cannondale 0:00:49
7 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:00:55
8 Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe 0:00:56
9 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:00:57
10 Richie Porte (Aus) BMC Racing Team

(kép forrása)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo