fbpx

TDF 2017: Az eső átírta a forgatókönyvet

Esős, és emiatt veszélyes 14 kilométeres egyéni időfutamon van túl a Tour de France mezőnye. A sárga trikó a Sky csapatához került,  a Movistar pedig egy nagyon fontos emberét veszítette. 

14 kilométeres egyéni időfutammal rajtolt a 104.  Tour de France, és ezen információ hallatán a legtöbben valószínűleg elsődlegesen Tony Martin (Katusha-Alpecin) nevére és az ő győzelmére asszociáltak volna, nem is tévesen, a német időmenőn nagy volt a nyomás,  hogy hazai környezetben vigye el a sárga trikót.

A mai szombaton azonban Düsseldorf esős napra ébredt, és ez a tény jócskán átírta a forgatókönyvet. Az időjárás leglátványosabban a Lotto NL-Jumbo csapatával (Dylan Groenewegen és George Bennett is ugyanabban a kanyarban csúszott meg), a legfájóbban pedig a Movistar csapatával szúrt ki. Alejandro Valverde, Nairo Quintana legfontosabb segítője is bukott, és kórházba kellett szállítani kivizsgálásra. Hasonlóképpen korán búcsúzik a versenytől Ion Izagirre (Bahrain-Merida) is.

Az időfutamot végül Geraint Thomas (Sky), Chris Froome első számú segítője nyerte Stefan Küng (BMC) és saját csapattársa,  Vasily Kiryienka előtt. Martin csak negyedik lett, 8 másodperc hátránnyal. Az összetett fő esélyesek  közül Froome végzett a legjobb, 6. helyen, hozzá képest 35 mp a lemaradása Richie Porte-nak (BMC), 37 mp Nairo Quintanának (Movistar), 40 mp Fabio Arunak (Astana)  és  42 mp Alberto Contadornak (Trek-Segafredo)

Top10 a  szakaszon:

1 Geraint Thomas (GBr) Team Sky 0:16:04
2 Stefan Küng (Swi) BMC Racing Team 0:00:05
3 Vasil Kiryienka (Blr) Team Sky 0:00:07
4 Tony Martin (Ger) Katusha-Alpecin 0:00:08
5 Matteo Trentin (Ita) Quick-Step Floors 0:00:10
6 Christopher Froome (GBr) Team Sky 0:00:12
7 Jos Van Emden (Ned) Team LottoNl-Jumbo 0:00:15
8 Michal Kwiatkowski (Pol) Team Sky
9 Marcel Kittel (Ger) Quick-Step Floors 0:00:16
10 Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data

(Kép forrása: letour.fr)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo