fbpx

Szombaton Erdőbénye Drótszamár Fesztivál!

2012. július 7-i hétvégén immár harmadik alkalommal várják Tokaj-Hegyalja egyik legszebb településén, Erdőbényén a bringásokat a Drótszamár Fesztiválra.

A “Bort, Bringát, Békességet!” mottóval megrendezett kétnapos esemény programjai közül a legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal a hegyibringás maraton számíthat, melynek útvonalát alaposan áttervezték a szervezők, hogy azoknak is izgalmas legyen, akik a korábbi években már megismerhették a pályát. A szinte teljesen új utakon haladó rövidtáv így 35 km lesz, 680 m szinttel, míg a hosszútáv egy plusz hurokkal 51 km-t fog megtenni, 980 m szinttel.

“Az erdészeti útkarbantartások miatt esős időben az első 7 km tartogathat meglepetéseket ugyan, de megéri felkűzdeni magunkat a Brónok-völgyön, mert az utána következő szakaszok egyrészt sárban is gond nélkül járhatóak, másrészt az új nyomvonal fantasztikus helyeken vezet. A falun belüli áthaladást egyszerűsítettük – a nagyon népszerű patakátkelés természetesen benne maradt -, valamint a befutót is átterveztük a bringások és a nézők kényelme, biztonsága érdekében.” – mondta Danó Péter, a verseny egyik szervezője.

A rajtot korábbra hozták, így a rövid- és a hosszútávnak egyaránt 11
órakor indul a falun átvezetett lassúrajt. A verseny alatt a házigazda
Béres Birtokon a gyerekek külön nekik kialakított pályán mérkőzhetnek meg egymással, a felnőttek pedig többek között pincelátogatással tölthetik az időt. Idén az eredményhirdetés a központi rajt-cél területen lesz, 14 órakor a rövidtávnak, 15 órakor a hosszútávnak.

A maratonnal párhuzamosan szombaton már napközben elkezdődnek a bringapóló meccsek Erdőbénye központjában és idén sem marad el a nap zárásaként a zenés-táncos mulatság, valamint az éjszakai alleycat.

A III. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál a TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat ötödik állomása, így itt is, akár a többi helyszínen, a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyző egy éves ingyenes TakarékPont számlát és díjmentes TaPassz mini bankkártyát vihet haza, valamint – szintén a névadó támogató jóvoltából – Sub Bass Monster is fellép az esti bulin!

“A település adottságai tökéletesek egy ilyen rendezvényhez, bringásbarát szálláshelyek, nyitott borospincék és vendégszerető helybeliek várják az ide érkezőket! A vasárnapi uphill fődíja pedig egy kosárnyi bor lesz a helyi borászok felajánlásából, úgyhogy érdemes két napra tervezni és itt aludni.” – mondta Vavrek Béláné a fesztivál helyi főszervezője.

Érdemes július 3-ig előnevezni, hiszen az Andromeda Travel és az Erdőbénye Fesztivál Nonprofit Kft. jóvoltából a szerencsések Görögországban pihenhetik ki a verseny fáradalmait. Bővebb információk a sorsolásról, a versenyről és a rendezvényről a hegyibringa.hu oldalon, a Drótszamár Fesztivál menüpontban találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo