fbpx

Szalontay Sándor kijutott a Világkupára!

Szalontay Sándor VeloClass-Velence színeiben a Világ Kupán folytathatja egy sikeres visszatérés után. Amit első sorban egy nyugodt környezetnek köszönhet, amit új klubja a Velencei-tavi kerékpáros egyesület és szponzora finanszírozott és szakmailag Pavel Buran edző és Steiner György sport menedzser segített. Sanyi 2017 decembere óta mindösszesen kilenc CL1 és CL2 versenyen vett részt a klub színeiben, ahol minden esetben két versenyszámban indult Keirinben és Sprintben. Emellett egy Európa Bajnokságon, amelyen a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatása mellett indulhatott év végi eltiltása után újra Pataki Ibolya szövetségi kapitány válogatottjában.

Akik követik a pálya versenyzést tudják, hogy az új szabályok mellett az előző évi világ versenyek pontjai nélkül kőkemény visszatérni a Világ elitbe, ami Sanyinak most sikerült. Mindezt eredményesen is tette hiszen már Gentben, Grenchenben és Astanaban és a döntőért harcolt és Moszkvában 9,672 mp repesztett 200 méteren, amivel megdöntötte a magyar rekordot.

“Nagyon motivált vagyok és már várom az első Világ Kupát Párizsban október végén. Szeretném életem formáját mutatni, hiszen az idei évi Európa bajnokságtól kezdve Tokió is a cél!”

Az UCI honlapon itt találhatóak, hogy melyik nemzet milyen számokban kvalifikálta magát.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo