fbpx

Style of Protection – Casco szemüvegek 2017-re

A Casco szemüvegek kiválóan szerepeltek tavalyi összehasonlító tesztkörképünkben, maguk mögé utasítva specialista gyártók nagy hírveréssel beharangozott modelljeit. 2017-ben a stílusos és magas technikai színvonalú Casco SX-61 BiColor megújult változatokkal egészül ki.  Divatos szabadidő és sportszemüveg egyben, funkcióját tekintve sportszemüveg, de sportos városias dizájnnal, így akiválóan ötvözi a szabadidő-dizájnt egy sportszemüveggel.

Az SX 61 2017-ben már foncsoros lencsével is kapható!

Az SX 61 2017-ben már foncsoros lencsével is kapható!

A fejvédőkhöz hasonlóan a sportszemüvegek esetében is szerepet játszik a fejforma, így a szemvédelem kiválasztása nem csupán divat és megjelenés kérdése. A védelem nem olyan kritikus, mint a biztonságukról méltán híres Casco sisakok esetében, de azért nem árt, ha a szemüveg formája, lencsekialakítása átgondolt, megfelelő “fedezéket” biztosítva a menetszéllel, a porral és a bogarakkal szemben. Végezetül a lencse optikai minősége, szűrésfaktora, színe és a fényintenzitáshoz való alkalmazkodása teszi tökéletessé a kerékpározáshoz elengedhetetlen szemvédelmet. Mindemellett a kerékpározás stílusa, személyes hozzáállásunk, igényeink is befolyásolják a keret- és a lencseválasztást.

Ugyancsak újdonság a metálkék keret...

Ugyancsak újdonság a metálkék keret…

A Casco számára a dizájn egyáltalán nem közömbös, viszont egyértelműen az optikai teljesítmény, a kényelem és a védelem az elsődleges szempont. A mostani bemutatóban szereplő SX 61 modell kiválóan ötvözi a felsorolt tulajdonságokat: divatos, széles profilú kerettel rendelkezik, többféle sporttevékenységhez és utcai viseletre egyaránt alkalmas. A fejlett száranyagnak és kialakításnak köszönhetően merev, stabil, mégis jól „idomul” az arcformához. Kerékpározáshoz kellő védelmet nyújt, a vékony keret pedig alig korlátozza a periférialátást. A modellel kapcsolatban a korábbi tesztek és a jelen próbák során semmi gond nem merült fel, tapasztalatunk szerint kényeleme és optikai színvonala elsőrangú, a trendi megjelenés már csak hab a tortán.

A Vautron lencsés változatot is volt szerencsénk kipróbálni: fenomenálisan gyorsan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, optikája kristálytiszta, kontrasztos!

A Vautron lencsés változatot is volt szerencsénk kipróbálni: fenomenálisan gyorsan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, optikája kristálytiszta, kontrasztos!

A Casco SX 61 magas szintű szemvédelmet, kristálytiszta, kontrasztos, közel torzításmentes lencsetechnológiát kínál. A vízlepergetős, ütés- és karcálló lencse Anti-Fog páramentesítő réteggel rendelkezik, 100%-os UV védelmet biztosít, amire – hasonlóan a fejvédelemhez – a német gyártó rendkívül ügyel. A modellnévben szereplő „Carbonic” elnevezés a lencse alapanyagára utal, amely 50%-kal kisebb tömeggel rendelkezik, mint a hagyományos polikarbonát, különleges anyagának köszönhetően szilánkosra nem törhet, kristálytiszta, torzításmentes látást biztosít, kiemelkedően strapabíró és ütésálló.

A Vautron lencse "Black in Black" fekete kerettel kapható!

A Vautron lencse “Black in Black” fekete kerettel kapható!

2017-ben a népszerű, többfunkciós SX 61 a képeken is látható négy új designnal egészül ki. Ezen kívül még nem volt lehetőségünk kipróbálni a fejlett Vautron lencsés változatot, amely az egyik legfejlettebb fotokromatikus sportszemüveg a piacon. Titka a lencseanyagba integrált speciális fényre szűrésfaktort váltó anyag – a Vautron -, amely tehát nem bevonatként kerül a lencsefelületre.

Hölgyeknek szánt új változat áttetsző kerettel...

Hölgyeknek szánt új változat áttetsző kerettel…

Az SX 61 egyértelműen csúcstechnológiát alkalmazó sportszemüveg minden alkalomra, egyedi, stílusos megjelenéssel párosítva. Jó tudni, hogy minden Casco sportszemüveghez két év garanciát kapunk. Ezek valóban tartós darabok, minőségi alapanyagból, kiváló lencsetechnológiával, figyelve az apró részletekre is. Mint hosszútávú tesztünkben írtuk: két év intenzív használat után a lencsén karcolódás nem jelentkezett, egyedül a keret feliratain látszott a mindennapi „gyűrődés“.

Véegezetül a "metálfehér" keret, amely nálunk osztatlan sikert aratott!

Véegezetül a “metálfehér” keret, amely nálunk osztatlan sikert aratott!

Jellemzők:

  • divatos szabadidő és sportszemüveg egyben
  • stílusos fém Casco embléma valamint fényes és matt felületek kombinációja fokozza az exkluzív összhatást
  • ergonomikus kialakítású kényelmes szárvégek
  • merev, stabil keret kényelmes illeszkedéssel
  • kiemelkedően strapabíró, ütésálló lencse, mely véd a külső fizikai behatásoktól
  • speciális vízlepergető és páramentesítő réteg a lencse teljes felületén
  • FlexFit keret és szár: A kiváló minőségű speciális műanyagnak köszönhetően rugalmasan illeszkedik minden fejformához, még a leghidegebb időjárási viszonyok mellett is
  • prémium minőségű hordozó zsák a szemüveg tárolásához és tisztításához
  • minőségi optika
  • Vautron fotokromatikus opció

casco_szemcsi_2017_3Ajánlott fogyasztói ár:

  • SX-61 BiColor polarizált lencsével: 18900 Ft,
  • SX-61 Vautron fotokromatikus lencsével: 33900 Ft.

Keresd a jobb kerékpárboltokban!

casco_szemcsi_2017_32

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo