fbpx

Strength in Numbers filmbemutató holnap az Urániában

A Strength in Numbers című film a mountain bike kultúrát a világ legjobb bringásainak tapasztalatai révén feltáró sportakció-film. Az Anthill Films és a Red Bull Media House együttműködéséből olyan mozi született, amely meg fogja változtatni a világ mountain bike-osokról alkotott véleményét, úgy a filmvásznon, mint előtte. Május 5-én 20 órától az Uránia Filmszínházban kerül sor a film magyarországi premier vetítésére, amelyre előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés feltétele egy doboz Red Bull bemutatása a bejáratnál.

Strength In Numbers

A Strength in Numbers az előremutató akciófelvételeket és gyönyörű képi világot lebilincselő történetekkel ötvöző film, amely bemutatja, hogy miként függ össze a mountain bike szakág sok különböző oldala. A film készítői olyan munkákkal a tarsolyukban utazták be a világot a sportág megannyi arcának felkutatására, mint a ’The Collective’, ’Roam’, ’Seasons’ és ’Follow Me’, és forgattak Brit Kolumbiában, Nepálban, Skóciában, Ausztriában, Svájcban, Kaliforniában, Utahban és a Whistler Mountain Bike Parkban is. A Strength in Numbers úgy a stáb, mint a bringások számára lehetőséget jelent törleszteni a sportág felé, illetve céljuk, hogy pozitív irányba mozdítsák elő a sportág fejlődését.

A szereplők között a már maguknak nevet szerzett profiktól kezdve a feltörekvő ifjú titánokon át a helybéli nagyágyúk is helyet kaptak.

A filmben a kerékpárosok széles skálája szerepel, a sportág néhány legnagyobb neve is látható, így például: Andrew Shandro, Brandon Semenuk, Cam McCaul, Gee Atherton, Graham Agassiz, Matt Hunter, Rene Wildhaber, Thomas Vanderham és Wade Simmons. A szereplők között a már maguknak nevet szerzett profiktól kezdve a feltörekvő ifjú titánokon át a helybéli nagyágyúk is helyet kaptak. A filmben feltűnik tehát Anthony Messere, Adam Billinghurst, Rachel Atherton, Ryan Howard és Steve Smith is. „Elég sokat kellett várni erre a pillanatra és alig várom már, hogy lássam mit sikerült összehozni az Anthill-es srácoknak” – mondja Gee Atherton, downhill világkupa bajnok. „Számomra nagyon izgalmas kerékpárosként részt venni ilyesmiben, hiszen esélyt kapunk sportágunk előmozdítására, fejlesztésére.”

A film ősbemutatója 2012. április 20-án volt a Montereyben (Kalifornia) megrendezett Sea Otter Kerékpárfesztiválon, amelyet világszerte hasonló rendezvények követnek majd. Május 24-től, a film ingyenes internetes bemutatójával pedig mindenki számára megnyílik a lehetőség, hogy átélje a Strength in Numbers élményt a redbull.com/bike honlapon. A filmet ezután DVD+BluRay formátumban és az iTunes-on is kiadják. A film küldetése végső soron nem más, mint hogy ihletet adjon és bemutassa, mindahányan egy kerekezni szerető világközösség részei vagyunk. Ennek érdekében 2012 őszén a teljes film kissé lebutított változatát internetes stream formájában is elérhetővé teszik, ingyen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo