fbpx

Spyral Tour 45 csomagtartótáska miniteszt

A Spyral a kerékpáros kiegészítők egyik legnépszerűbb hazai specialistája, csomagtartóra szerelhető túratáskái négyféle méretben és kialakításban állnak rendelkezésre. A 45 liter űrtartalmú, két oldalsó és egy felső rekesszel rendelkező Spyral Tour 45 modell adja magát mind a néhány napos, mind a hosszabb kerékpáros túrákhoz, emellett beválhat bevásárlások intézéséhez, illetve egyéb szállítási feladatokhoz egyaránt.

Praktikus méret a néhány napot felölelelő túrákhoz...

Praktikus méret a néhány napot felölelelő túrákhoz…

A háromrekeszes, csomagtartóra rögzíthető kerékpáros túratáska klasszikus megoldásnak számít, egyszerű, nem túl költséges, továbbá kellő kapacitást biztosít nagyobb túrafelszerelés szállításához is. A Spyral Tour 45 a csomagtartóra csattal záródó hevederrel rögzül, ezt ideális esetben egyszer pontosan be kell állítani, a csomagtartó méretére „szabni”. Ezután a két csat kioldása, zárása már nem túl bonyolult, időigényes feladat, így a táska akár napi szinten is felszerelhető. Tehát a Tour 45 szükség esetén – például bevásárláshoz – felkerülhet a kerékpárra, de mondjuk másnap munkába menet akár egy kisebb táskával indulhatunk útnak.

Vízálló kialakítás, erős anyag, cipzárak - mit nyújthat még egy táska, főleg ilyen alacsony áron?

Vízálló kialakítás, erős anyag, cipzárak – mit nyújthat még egy táska, főleg ilyen alacsony áron?

A táska egyszerű felépítése alacsony tömeget tesz lehetővé, így nem cipelünk felesleges súlyt, inkább csak a „beltartalmat”. Bár belepakolt cucc viszont meglepően nehéz is lehet, lévén a 45 literes kapacitás már komoly tömeg párosulhat. Kérdés, hogyan viselkedik a táska – és nem mellékesen a csomagtartó – a 10-15 kilós terhelés mellett? Tapasztalatunk szerint egész jól, bár a kéthevederes rögzítés nem kínál olyan szintű stabilitást, mint a 10 literrel nagyobb Spyral Tour 55 hatpontos „megfogatása”. Kisebb mozgást tapasztaltunk a teljes kapacitás kihasználása mellett, mindazonáltal az oldalrekeszek belső merevítése egész jól tartotta a „pakkot”. Előnyös, ha a csomagtartó oldalszerkezete teljesen sík, hogy a táska megfelelően illeszkedjen, illetve feszüljön rajta.

Rendesen meg lehet tömni!

Rendesen meg lehet tömni!

Az ellenálló, vízhatlan „Cordura” technikai alapanyag ideális választás, a táskát pedig ennek megfelelő szintű kidolgozás jellemzi. A cipzárak erősek, a három fő rekesz vízzáró borítást is kapott, az oldalrekeszek „szegélye” pedig fényvisszaverő borítással rendelkezik. A zsebcipzárak sajnos nem kaptak szigetelést, ezekből a Spyral Tour 45 modellen három található, kettő az oldalpanelen, egy pedig a felső rekesz tetején. Ezek elősegítik a praktikus pakolást, az apróbb tárgyak így nem kallódnak el és nem kell folyamatosan a főrekeszekben kutatni utánuk.

A csat erősebb, mint a tépőzár!

A csat erősebb, mint a tépőzár!

A Spyral Tour 45 táskát a körképben szereplő többi modellhez hasonlóan „pakolásprobának” vetettük alá. A be- is kirakodás egyszerűen ment, az egyhetes túrára összekészített felszerelés majdnem minden darabja megtalálta helyét, alig kellett utólagos szelekcióval megszűrni a tervezett mennyiséget. A kedvező ár és az egyszerű kialakítás ellenére szerintünk egyhetes kerékpáros túrára még éppen beválhat, bár szívünk szerint egy ilyen kalandba inkább a 55 literes Spyral táskával vágnánk bele.

Praktikus a felső zseb, ha valamire gyakran szükség van - hátra nyúlva is elérhető...

Praktikus a felső zseb, ha valamire gyakran szükség van – hátra nyúlva is elérhető…

Esztétika és egyszerű felépítés ide vagy oda, a Tour 45 funkcióját ellátta, ezen az árszinten szerintünk a nyújtott szolgáltatás megfelelő. Talán a mindennapos hurcolásokhoz, bevásárláshoz kissé jobban adja magát, lévén ott nem kell annyira „kicentizni” a tárolóhelyet, rövidebb utak során nem akkor probléma, ha a táska kissé ingatag, illetve nem minden nyílása vízhatlan. A rajta lévő fényvisszaverő elemek viszont pont a mindennapos használatban elengedhetetlenek: nem tehetjük meg, hogy napnyugtakor takarodót fújunk!

Jellemzők:

  • ideális méretű, erős túratáska kedvező áron
  • erős, ellenálló, vízhatlan “Cordura” alapanyag
  • 650 gr/m2 szövetvastagság vízálló poliuretán réteggel kiegészítve
  • fényvisszaverő cipzárszegélyek
  • két oldalsó és a egy felső rekesz
  • egy-egy oldalsó zseb vízzáró szegéllyel, további felső rekesz tetején elhelyezett zseb
  • 45 liter tároló kapacitás
  • kétkocsis cipzárak
  • vízhatlan cipzárborítás
  • 25 mm-es erős tépőzárak csatos rögzítéssel
  • 885 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 11 600 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo