fbpx

Specialized Subzero kesztyű

Ha a legzordabb időjáráshoz keresünk kerékpáros kesztyűt, a Specialized Subzero-nál jobbat aligha találunk. A csúcstechnikát alkalmazó, világszerte ismert piacvezető kerékpármárka maximalista szemléletét már megszokhattuk, de a történetben van egy különleges csavar is: a Subzero Glove nem egy pár kesztyű, hanem kettő, a háromujjas „homárkesztyű” egy teljes értékű, tavaszi használatra alkalmas softshell modellt rejt!

Egy bemutatóban tehát két pár kesztyűről is olvashattok. A trendi alkatrész-integráció a kesztyűk világát is látszólag elérte, javaslom, hogy kezdjük „belül”, majd a cikk vége felé megmutatkozhat a Specialized Subzero valódi énje, a mínusz húsz fokkal is könnyedén dacoló „homár” külső!

Fejlett alapanyagok felhasználása fémjelzi az amerikai gyártó teljes ruházati kollekcióját, a most bemutatott Subzero „belső kesztyű” egy vékony, rugalmas, ellenálló softshell-jellegű alapanyagot vonultat fel. A stratégiai érintkezési pontok megerősítettek, így a kesztyű ellenálló és várhatóan tartós darab, továbbá szilikongumi bevonatot is kap, amely a kerékpárkezelést és pontos irányítás segíti. Ez főleg nedves időjárásban lényeges, így a fogás mindig biztos, a markolatról, a fék- és váltókarokról nem csúszik le az ujj. A fejlett alapanyagok természetesen azt is lehetővé teszik, hogy az alkalmazott szövetréteg vékonyabb legyen, amely közvetlenebb fogásérzetet biztosít.

A külső kesztyű egy pár teljes értékű kesztyűt rejt!

A mai világban az is fontos, hogy okostelefonunkat a kesztyű levétele nélkül is kezelhessük, és a Subzero belső kesztyűje természetesen ezt is lehetővé teszi. A csuklórész pedig meghosszabbított és gumírozott záródást kap. A hosszú szabás lehetővé teszi, hogy átfedés legyen a hosszú ujjú mez vagy dzseki és a kesztyű között, megakadályozva ezzel a csukló kihűlését, illetve a hideg levegő bejutását. Az elasztikus, vékony technikai alapanyag kellően meleg, 10-20 Celsius fok köz biztosítja az ideális hőháztartást, emellett szél- és vízálló. A felhúzás könnyű és biztos, külső felülete “sikamlós”, tehát alsó kesztyűként használva is ideális.

És most jön a lényeg: a Specialized Subzero külső „kesztyűje” tökéletesen víz- és szélálló Hypora alapnyagot alkalmaz, a belső kesztyű hőszigetelő képességén túl Primaloft™ béléssel látták el, amely a szokványos Thinsulate-hez hasonlóan alacsony tömeg és minimális vastag mellett nyújt fenomenális hőszigetelést. A „homárkesztyű” ergonómikus varrásokkal rendelkezik, megerősített hüvelykujj- és tenyérrészt kap, illetve a meghosszabbított, puha, meleg csuklórész segít a hő belül tartásában. Ez utóbbi „kétzsilipes” záródást kap, fent gumizsinórral, lent tépőzárral rögzül. A tenyérfelületek rendkívüli tapadást biztosítanak – ráadásul még vizesen is. A fényvisszaverő rátétek és nyomatok a kézfejen a biztonságot fokozzák, ami egy téli kesztyű esetében különösen fontos.

Profi kétzsilipes záródás – a hideg KIZÁRVA!

Mennyire meleg a meleg? Egy szóval „nagyon”. Kerékpáros fórumokon gyakran esik szó az amerikai prérik farkasordító, embert próbáló teleiről. Az erős szél még zordabbá teszi a klímát, nem ritka a mínusz 30 fokos hőmérséklet. Minden bizonnyal ilyen körülmények közé tervezte a Specialized a legendás Subzero modelljét, amely a legnagyobb védelmet biztosító kerékpáros kesztyűk egyike.

Szeretjük az elrejtett ajándékot!

Szeretjük az elrejtett ajándékot!

Rendkívül jól megtervezett, átgondolt termékkel van dolgunk, ahol ráadásul egy „csomagban” két teljes értékű kesztyűt kapunk. A nyári meleg napokat leszámítva a Subzero az egész évben megoldja a kéz védelmének kérdését. A kerékpározások felül további területeken is felhasználható, a bicajozáshoz pedig eltérő rétegezési kombinációkra is lehetőséget biztosít. A funkcionalitás tekintetében tehát egyértelműen egyértelműen meghálálja az érte kiadott kissé nagyobb összeget, melegebb kesztyűt pedig a honi piacon keresve sem találunk.

Jellemzők:

  • két kesztyűből álló maximálisan hőszigetelt, víz- és szélálló modell
  • bármilyen cudar időjárási körülmény között hatékony védelmet nyújt
  • belseje teljes értékű tavaszi-őszi kesztyű
  • háromujjas külseje használható külön vagy akár más vékony kesztyűvel kombinálva
  • többrétegű felépítés
  • Hypora alapanyag (a külső kesztyűn)
  • Primaloft™ bélés
  • nedvesen is maximálisan tapadó tenyérrész
  • „kétzsilipes” csuklórész
  • még a leghidegebb időjárásban is biztosítja az ideális hőháztartást
  • Microwipe™ törlőrész
  • fényvisszaverő nyomatok és varrott elemek a kézfejen
  • softshell alapanyag (a belső kesztyűn)
  • vékony, kiválóan hőszigetel, szélnek és nedvességnek ellenáll
  • rugalmas, pontosan illeszkedő kialakítás
  • meghosszabbított csuklórész gumírozott záródással
  • érintőképernyő kezelést biztosító mutatóujjbetét
  • tapadást fokozó szilikonnyomat a pontos irányítás érdekében
  • fekete színben

Mért tömeg: 148 + 71 gramm/pár.

Ajánlott fogyasztó ár: 23 890 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo