fbpx

Specialized RBX Sport Winter kantáros nadrág

teli_nadrag_korkep_116A világ legismertebb kerékpármárkája még az átlagkerékpáros számára fejlesztett termékek esetében sem fukarkodik a színvonalas alapanyagokkal és a kialakításhoz alkalmazott technológiákkal. A Specialized RBX Sport Winter kantáros nadrág átgondolt tervezéssel készül, magas szintű kényelmet és a felhasználásnak megfelelő teljesítményt kínál.

Az RBX Sport Winter a hőszigetelésre és rugalmasságra helyezi a fő hangsúlyt. A döntően hobbi felhasználásra szánt, mérsékelt árfekvésű Specialized Sport kollekcióban szereplő téli nadrág Lombardia elnevezésű alapanyaga az olasz M.I.T.I. ruhaipari óriás terméke, más gyártók a prémium kollekcióban is előszeretettel alkalmazzák. A Lombardia két irányba rugalmas, szabadalmaztatott „Themal” technológiát alkalmaz, a bolyhos poliészter bélésnek köszönhetően megfelelő hőszigetelés és kényelmes viselet. Emellett strapabíró, ellenálló, így funkcionális téli viselet, alkalmas általános közlekedéshez, túrázáshoz, MTB kerékpározáshoz, de fokozott rugalmasságának köszönhetően akár sportoláshoz, edzéshez egyaránt.

Az RBX Sport Winter szabása anatomikus, testhez álló, elasztikus és alaktartó. Kissé komfortosabb teszthelyzetet feltételez, mint a profi kerékpársport igényeit megcélzó Specialized nadrágok, mindazonáltal előformázott panelekből épül fel, így a kerékpáron elfoglalt testhelyzet az „alapértelmezett”. A Specialized Winter Technologies koncepció ideális hőháztartást tesz lehetővé, az amerikai márka a RBX Sport Winter nadrágmodellt az 5-15 fokos hőmérséklethez ajánlja, bár kellő mozgásintenzitás mellett a tapasztalatok szerint a határ néhány fokkal „kitolható”.

A bolyhos béléssel ellátott Lycra-alapú „Thermal” szövet a hőszigetelés függvényében meglepően vékony és rendkívül rugalmas. Az ellenálló képesség és az egyszerű tisztás már csak hab a tortán. Az amerikai „óriás” jól tudja, hogy a megfelelő alapanyag alkalmazása csak félsiker, a ruházat tervezése, kialakítása ugyancsak meghatározó a funkcionalitás és a kényelem tekintetében. A hőháztartás biztosítása érdekében az RBX Sport Winter eleje-hátulja magasított, és ugyancsak bélelt. Szépen illeszkedik a felsőtestre, így fokozva a kényelmet, megelőzve a kidörzsölést. A felcsúszás megakadályozásáért pedig a bokarészen elhelyezett szilikonnyomat felel.
[divider scroll_text=””]

A Specialized a szivacsbetét sikerét sem bízta a véletlenre: a Blazer Dry betét kétrétegű konstrukció, eltérő vastagsággal és szivacssűrűséggel. Egyben rugalmas is, követi a láb mozgását, továbbá nedvességelvezető és antibakteriális tulajdonságokkal is felruházott. A betét elhelyezése a sportos testhelyzet mellett a legideálisabb, az illesztését sok prémium kategóriás nadrág megirigyelhetné. A kidolgozás a nadrág egész belsején példás. Érdemes megjegyezni, hogy a RBX Sport Winter kapható betét nélküli változatban is, amely megfontolandó alternatíva, ha a nadrág alatt betétes alsót vagy rövid nadrágot viselünk.

Feltűnő, a láthatóságot fokozza, de sajnos nem megfelelő helyre került!

Feltűnő, a láthatóságot fokozza, de sajnos nem megfelelő helyre került!

Egy dolgot hiányoltunk az RBX Sport Winter esetében: ez a bokán elhelyezett fényvisszaverő elem vagy nyomat. Ehelyett a gyártó a nadrágszár oldalán méretes „Specialized” logót helyezett el, amely bár enyhén fényvisszaverő, nem hátra felé mutat. Ezt leszámítva nem sok kivetni valót találtunk a nadrágon, általános őszi-téli kerékpározáshoz az RBX Sport Winter mindenképpen megfelelő. A közúti forgalomban tegyünk fel egy fényvisszaverő bokapántot!

Minőségi alapanyag, méltó a nagy "S" emblémához!

Minőségi alapanyag, méltó a nagy “S” emblémához!

Jellemzők:

  • hőszigetelt téli kantáros nadrág általános kerékpáros használatra
  • ergonomikus, előre formázott szabás
  • fejlett bolyhos béléssel ellátott Lombardia szövet
  • magas szintű rugalmasság
  • teljes mozgásszabadság
  • 5-15 fokos hőmérséklethez optimalizált
  • alacsony tömeg és anyagvastagság
  • Blazer Dry kétrétegű betét
  • kényelmet és szellőzést biztosító eltérő sűrűségű szivacsozás
  • betét nélküli változatban is elérhető
  • magasított szabás mind elől, mind hátul
  • bélelt, puha elasztikus kantár
  • felcsúszást megelőző szilikoncsík a bokarészen

Ajánlott fogyasztó ár: 28 800 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Blazer Dry kétrétegű szivacsbetét-konstrukció

Blazer Dry kétrétegű szivacsbetét-konstrukció

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo