fbpx

Specialized Outwear Comp széldzseki

A Specialized Outwear Comp a legkisebb méretre összecsomagolható dzseki a körképbe érkezett modellek között, feltehetőleg sem a hazai, sem a nemzetközi piacon nem akad párja e tekintetben. A dzsekibe varrt belső zsebbe hajtogatva nemhogy a tesztelő tenyerében, de egy kisiskolás gyermekében is simán elfér! Ráadásul az Outwear Comp esetében mindez hatékony szél elleni védelemmel párosul, rendkívül praktikus megoldás mind az őszi, mind a várva-várt tavaszi napokra.

specialized_wind_1A bicajos ritkán örül az esőnek vagy a tomboló szélnek, ellenben a világ legismertebb kerékpármárkája szerencsére gondoskodik a megfelelő védelemről. Habár a kaliforniai Morgan Hill-en működő óriáscég szakemberei ritkán szembesülnek a Kárpát-medencére jellemző csapadékos és szeles őszi és tavaszi időjárással, tervezőik mindazonáltal jól értenek a kerékpár-specifikus ruházathoz. A Specialized Outwear Comp dzsekit feltehetőleg nem fogjuk folyamatosan viselni, de amikor nincs rá szükség, meghökkentő módon egy sajtos rolád méretére összehajtható praktikus csomagot képez. Lássuk, ezen felül még miben különleges az Outwear Comp!

A Specialized Outwear Comp víz- és szélálló, egyben „lélegző” technikai alapanyagból készül. A Silver 35 elnevezésű ultrakönnyű és hártyavékony szövet kívül vízálló membránnal egészül ki, amelyen a vízcseppek nem képesen áthatolni. A testpára viszont lényegesen kisebb méretű részecskékből áll, így a milliónyi apró nyílást tartalmazó membránon keresztül elpárolog. A dzseki szellőzését ezen felül a hónalj alatt elhelyezett hálós szövetpanel fokozza, amely elasztikusságával a pontos illeszkedést is biztosítja. A dzseki cipzárja belülről szigetelt, a derékrész és a mandzsetta egyaránt elasztikus záródású. A gallér magasított és bélelt, így megfelelő védelmet is kényelmet biztosít.

Kissé testesebb kerékpárosra még pontosabban illeszkedne...

Kissé testesebb kerékpárosra még pontosabban illeszkedne…

Bármely évszakban szükségünk lehet egy eső és szél ellen hatékonyan védő kerékpáros viseletre. Habár most az ősz kellős közepén járunk, és nemsokára a kemény fagyokban bicajozunk, nem minden esetben a vastagabb, hőszigetelő dzsekitípus lesz a kívánatos megoldás. Sokszor a rugalmas alkalmazás, a réteges öltözködés által biztosított modularitás előnyt élvez a vastag, magas szintű védelmet biztosító dzsekikkel szemben. A Specialized eme modellje kiváló technikai alapanyagból, gondos tervezéssel készült, így a zord időjárásban is van létjogosultsága – feltéve, ha megfelelő hőszigetelő ruharétegeket veszünk alá.

Profi alapanyag, egyszerű kényelmes gallér...

Profi alapanyag, egyszerű kényelmes gallér…

A Silver 35 “lélegző” tulajdonsága biztosítja, hogy az intenzív hajtás közben sem fülledünk be, emellett elasztikus, kényelmes, testhez álló viselet. Ha pedig napközben az időjárás melegebbre fordul, az Outwear Comp levehető, majd pillanatok alatt apró csomaggá összehajtható. Utunk során akár többször átöltözhetünk, ezt a vastagabb dzsekik nem igazán teszik lehetővé.

Tökéletes záródás a csuklón...

Tökéletes záródás a csuklón…

A Specialized Outwear Comp számtalan szituációban és időjárásban alkalmazható. Túra a hegyekben zuhogó esőben, kihűlés nélküli lejtmenetek, extra védelem a mez felett… ez mind-mind a tarsolyában van. Szabása testhez álló, előredőlt tartáshoz optimalizált, így meghosszabbított hátrésszel és hosszabb ujjakkal rendelkezik, tehát vérbeli kerékpáros viselet. Az elasztikus szegély a derékrészen, a mandzsettán és a galléron fokozza a csapadék és a szél elleni védelmet, illetve megakadályozza a felcsúszást. A vállon és a háton elhelyezett fényvisszaverő nyomatok pedig a biztonságunkért felelnek. Emellett jó hír, hogy az Outwear Comp könnyen kezelhető, végig cipzáros kivitel, így akár a menet közbeni öltözést is lehetővé teszi. A tárolásra szolgáló “szütyő” a hátrész belsejébe varrt, így mindig rendelkezésre áll.

Nem sok kivetni valót találtunk az Outwear Comp esetében. Legfeljebb az eltérő típusú alapanyagok alkalmazását hiányoltuk, amely még fokozottabb szellőzést, testhez állóbb szabást eredményezhetett volna. Egyes konkurens széldzsekik cipzárral nyitható szellőzőnyílást és hátsó zsebet is kínálnak, ezt sajnos az Outwear Comp-on hiába keressük. Ellenben Specialized dzsekije a lehető legkisebbre összehajtható, pillekönnyű, amely sokak számára kompenzálja az alacsonyabb szintű funkcionalitást.

A védelem elsőrangú, a kidolgozás ugyancsak példás!

A védelem elsőrangú, a kidolgozás ugyancsak példás!

A Specialized Outwear Comp esődzseki ajánlható a kerékpározás bármilyen válfajához, a mindennapi kerékpáros közlekedéstől az edzésen és a túrázáson keresztül egészen a versenyzésig megtalálja feladatát. Érdemes mindig magunkkal vinni: száraz időjárásban széldzsekiként is hasznát vehetjük. A tapasztalt kerékpárosok rendszerint ily módon készülnek fel a szél és a nedves időjárás elleni védelemre!

Jellemzők:

  • vékony, pillekönnyű szél- és csapadékálló dzseki
  • rendkívül kis méretre összehajtható, saját “zsebébe” csomagolható
  • Silver 35 hártyavékony de ellenálló alapanyag
  • elasztikus mandzsetta- és derékillesztés
  • kényelmet fokozó gallérkialakítás
  • kiváló szél- és megfelelő szintű nedvességvédelem
  • hónalj alatt szellőzést biztosító hálós elasztikus betét
  • fényvisszaverő elemek a vállon a hátrészen
  • minőségi szigetelt cipzár
  • könnyen tisztítható
  • fekete színben
  • mindössze 98 gramm
  • S-XXL méret

Ajánlott fogyasztó ár: 19 190 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

specialized_wind_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo