fbpx

Specialized Ambush Comp MTB fejvédő

Az Ambush Comp a Specialized rendkívül népszerű Ambush MTB enduro sisak elérhetőbb áron kínált modellváltozata. Annak legtöbb technikai megoldását megörökölve az extrémebb montizást kedvelők szélesebb táborának biztosít magas szintű védelmet és szakág-specifikus kialakítást.

Specialized_Ambush_Comp

Az enduro stílus óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi néhány évben, amit jól mutat a rengeteg profi amatőr verseny létrejötte, illetve az enduro-orientált felszerelés egyre szélesedő kínálata. Immár számos gyártó biztosít teljes kollekciót a szakághoz, a sisakok terén ugyancsak fontos fejlesztések láttak napvilágot. Az egyik legmeghatározóbb mérföldkő az amerikai kerékpárgyártó Ambush sisakmodellje, amely az enduro stílus igényeit elégíti ki maradéktalan szinten.

Specialized_Ambush_Comp

Az Ambush Comp elődje tehát minden idők legátgondoltabb, legjobban integrálható AM/enduro/trail fejvédője. A Specialized mérnökök maximalista szemlélete az elérhetőbb árú változat esetében is egyértelműen megmutatkozik, mindössze az eltérő sűrűségű alapanyagösszetételt és néhány apró technikai részletet “áldozták be” a költséghatékonyság oltárán. Egyébként a nemrég piacra dobott “Comp”-változat megkülönbözhetetlen a “nagytesótól”.

Specialized_Ambush_Comp

A védelmet a Composite Matrix technológia által megerősített In-Mold kialakítás, és a meghosszabbított tarkórész fokozza, így extrémebb montis felhasználáshoz, önfeledt “csapatásokhoz” egyaránt ajánlható. Ugyancsak az enduro stílus ihlette az innovatív szemvédelem-integrációt, illetve a 15 szögfokozatban állítható sildet. Ennek, illetve robusztus felépítésnek köszönhetően a “napellenző” bármilyen fejtartás mellett kellő védelmet nyújt, az arcot hatékonyan óvja például a csapkodó ágaktól.

Specialized_Ambush_Comp

Az Ambush Comp tervezése során a Specialized a megfelelő hőháztartás biztosítását elsődleges szempontként kezelte, a 4th Dimension Cooling System szellőzés megbirkózik a legkeményebb kihívásokkal is, akár tikkasztó hőségben, akár a meredek kaptatókon. Megfelelő hőháztartást tesz lehetővé, és az enduro versenyzésre jellemző tempót veszi figyelembe – mind le-, mind felfele. Ezt a célt segíti elő továbbá a fejlett belső 4X DryLite szivacsozás, amelynek puha felülete fokozza a kényelmet, egyben hatékony nedvességelvezetést biztosít megakadályozva a kellemetlen bőrirritációt.

Specialized_Ambush_Comp

A Specialized kedvező árú enduro “bukója” a pontos illeszkedés, a kényelem és az ergonómia érdekében a legújabb Mindset 360 Fit System állítórendszert alkalmazza, ahol a pontos, finom reteszelő mechanika magában a sisakszerkezetben került elhelyezésre. Egyedi módon 360 fokos rögzítést tesz lehetővé, az eredmény rendkívül stabil tartás, amely elengedhetetlen a magas szintű védelem biztosításához. Az ötfokozatú magasságállítása pontos és kényelmes illeszkedést kínál, a sisak kezelése egyszerű, egykezes “munka”. Az Instrap webbing pántok a Tri-Fix Web Splitter pánkialakítással együtt ugyancsak biztosan tartanak, kényelmesek, anyaguk meglepően puha és bőrbarát.

Specialized_Ambush_Comp

Ha már a pontos illeszkedésről volt szó, érdemes megemlíteni, hogy az Ambush Comp négyféle méretben készül, így nem kell kompromisszumot kötni e téren, a legtöbb fejformán úgy áll, ahogy annak lennie kell. Bárcsak több sisakgyártó lenne, amely nem sajnálja a méretezésre fordított energiát, komolyan véve a pontos illeszkedés által kínált többlet komfortot és biztonságot!

Specialized_Ambush_Comp

Az Ambush Comp tehát minden tekintetben elsőrangú sisak, az extrémebb montis szakágak – kiváltképpen a manapság dinamikusan fejlődő enduro – igényeire hangolt modell a Specialized széles fejvédőpalettáján. Megjelenése egyedi, karakteres, technikai színvonala árát meghazudtolóan magas, az általa kínált védelem elsőrangú, így alig hagy valamit az asztalon az eredeti Ambush prémium modell számára!

JELLEMZŐK:
>Enduro felhasználásra tervezett MTB fejvédő
>Composite Matrix megerősített In-mold technológia
>Megerősített, meghosszabbított tarkórész
>Pontosan megtervezett szellőzőnyílások
>4th Dimension Cooling System szellőzés
>Mindset 360 Fit System állítórendszer
>Ötfokozatú magasságállítás
>Instrap Webbing pántok
>Tri-Fix Web Splitter pánkialakítás
>Puha 4X DryLite szivacsok
>Hatékony nedvességelvezetés
>Micro indexing szögállítást biztosító sild
>Szemüvegrögzítő lehetőség
>Fényvisszaverő elemek
>Négy méretben elérhető: S (51-56 cm), M (54-58 cm), L (57-61 cm), XL (59-63 cm)
>Több színben

Tömeg: 337 gramm (S-es méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 28 900 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://shop.hauser.eu/shop/product/SP602174303
https://www.specialized.com/hu/hu/men/helmets/ambush-comp/118288

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo