fbpx

Schön Martin – Egyszerre a világ és a kerékpár tetején

Az Indoor Cycling World Wide és az UCI közös szervezésével idén először került megrendezésre a művészkerékpár világkupa, vagyis az Artistic Cycling World Cup sorozat, amely egy négy állomásból álló versenysorozat volt. Az első megmérettetés Csehországban volt, majd Hollandiában, ezután Hongkongban folytatódott a küzdelem, végül Németországban zárult a világkupa, melyen Schön Martin az összetett ranglista második helyén végzett.

Forrás: bringasport.hu

Bravúros versenyzés, végig kitartó, fegyelmezett és céltudatos hozzáállás mutatkozott a hazai férfi művészkerékpározás meghatározó alakján, Schön Martinon. A kupasorozat kezdetén már az 5. helyen állt, a harmadik állomáson már a dobogó második fokát ostromolta, és ezt a helyezést szenzációs formagyakorlatainak köszönhetően nem is engedte ki a kezéből. Ezzel a teljesítménnyel pedig a szakág legnagyobb magyar sikerét tudhatja magáénak.

Forrás: bringasport.hu

Nyáron Martin még arról beszélt a BringaSportnak, hogy hihetetlen élményekkel gazdagodott, a holland és a hong-kongi verseny után is, melyek erőt adnak neki a további küzdelmekben. A Bokodi SE kerékpárművésze közel 20 éve űzi a sportot, eddigi legjobb eredménye egy világbajnoki ötödik helyezés volt. Nem titkolt cél a dobogó az egy hét múlva kezdődő világbajnokságon, amire Martinnak a jelenlegi formája alapján meg is van minden esélye, jelenleg a világranglista 4. helyén áll.

A világkupa sorozatban elért szenzációs második helyezését így értékelte:

“Úgy jöttem ki a világkupa utolsó fordulójára, hogy tudtam, hogy nagyon jók az esélyeim egy bronzéremre és szerencsével még akár egy ezüst is összejöhet. Tehát nyomást nem is éreztem, csak tudtam, hogy megyek egy gyakorlatot, ahogy otthon is szoktam és kész. Csakhogy az én számításaim a papírformára épültek, amit az első hét versenyző elég jól felborított. (Az első 3 világkupa forduló után a legjobb 10 indulhatott a 4. állomáson.) Minden kategória aktuális első három helyezettje versenyzett az esti programban, így én voltam az utolsó előtti a sorban. A 3. helyezett gyakorlata után úgy mentem a pályára, hogy még bármi megtörténhet. Sosem voltam még ilyen helyzetben, ahol ekkora nyomás kerülhetett volna rám, viszont most sem így történt. A versenyem előtt 20 perccel azt mondta egy német ismerősöm, hogy bicózzak úgy, hogy élvezzem azt. És így kezdtem el a gyakorlatomat. Egy perc után volt egy közepes erősségű hibám, de ez sem zökkentett ki, egyszerűen tovább csináltam. Amikor leszálltam a bicikliről, tudtam, hogy nem ez volt az eddigi legjobb gyakorlatom, de azt is tudtam, hogy elég lehet. És a pontok is azt mutatták. Az érmem színe azonban csak a tavalyi világbajnok gyakorlata után dőlt el, úgyhogy még izgulhattam 5 percet. Szerencsémre ezüst lett belőle. Nagyon örültem neki és a sok elismerésnek. De a legszebb dolog az volt, amikor a dobogóról néztem, ahogyan felhúzzák a magyar zászlót.”

Martin a saját céljain kívül a sportág népszerűsítését is szeretné felvállalni, amelyet véleményünk szerint nem is teljesíthetne jobban, hiszen versenyről versenyre küzdi le a saját határait és egyre fergetegesebb eredményeket szállít a magyar művészkerékpár szakágnak.

Szorítsunk neki közösen a világbajnokságon is!

Forrás: bringasport.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo