fbpx

Sárban csúszkáló versenyzők, remek pálya, kell ennél több? – X. KolorCross beszámoló, eredmények, képek

A 10. születésnapját ünneplő KolorCross cyclo-cross versenyre megérkezett a szakághoz méltó időjárás, így a futamok többségében igazi sárdagasztást láthattak a versenyre kilátogatók. A női futamban Cseh Veronika volt a legjobb, míg az elit férfiaknál Stefan Nota nyert.

Az időjárás-előrejelzések alapján szinte biztos volt, hogy Kazincbarcikán már nem száraz körülmények között fognak versenyezni a cyclo-cross sport szerelmesei, hét közben is rendszeresen javította a csapadék a pálya állapotát, majd a versenyt megelőző 24 órában is komoly mennyiségű esőt kapott a pálya, így nem kellett locsolni a szervezőknek, hogy sáros versenyt láthassunk.

A reggeli pályabejárás idejére az eső már elállt, és onnantól fogva már egy csepp csapadék sem hullott, ezért a pálya a nap közben folyamatosan száradt. A 10 órakor rajtoló hobbifutam résztvevői még sok helyen nyálkás, csúszós talajon versenyeztek, míg a délutáni futamokban már sokkal kevesebb olyan hely volt, ahol a sár miatt kellett leszállni a kerékpárról. A hobbifutamot ismét a montival indulók uralták, elsőként Szigyártó László (Nomad Merida-CST) haladt át a célvonalon, míg a cycloc-cross bringások között Grosz Zoltán (Bringabanda) volt a leggyorsabb.

Az U15, U17 fiú-lány és Master3 futammal folytatódott a nap, még ők is jelentős mennyiséget kaptak a sárból. Óriási különbségek nem alakultak ki a legjobbak között, az első helyen az U17-es Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team) ért célba, őt követte az U15-ös győztes Vas Barnabás (Merida Maraton Team-CST), Master3-ban pedig Rozgonyi Sándor (Buruczki Training System) volt a legjobb.

Gyakorlatilag minden versenyen a Master2 a legnépesebb kategória, ez Kazincbarcikán sem volt másképp, 32 fő 40 év feletti férfi állt rajthoz a 3. futamban, őket egészítette ki a maroknyi U19-es bringás. Ahogy már megszokhattuk, az Adame család uralta ezt a futamot, Adame László (Merida Maraton Team-CST) magabiztosan nyerte az abszolútot és a Master2 kategóriát, míg Adame Ármin (Merida Maraton Team-CST) az U19-esek között állhatott a dobogó legfelső fokára.

A negyedik rajtban a legkisebbek futamában igazi ki-ki meccset láthattak a nézők, U13-ban mindösszesen 2 másodpercen belül ért be az első három, közülük Tóth Márk (CrossKovácsi SKE) volt a legjobb. U11-ben már magabiztos előnnyel nyert Szigyártó Roland (Nomad Merida-CST), és a lányoknál is nagyobb különbségek alakultak ki, WU13-ban Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) nyert, míg WU11-ben csapattársa Hegedűs Heléna volt a leggyorsabb.

A női futam pontban 13 órakor rajtolt el. A rajt után egyből nekiestek egymásnak a versenyzők, amiből legjobban Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant SE) jött ki, az óriási rutinnal rendelkező, örök fiatal versenyzőnő kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, amivel féltávnál átvette a vezetést és végül közel fél perces előnnyel nyerte a futamot és a Master kategóriát Kapott Szonja (Fehérvár Cycling Team) előtt, aki U23-ban volt a legjobb.

A várva várt U23-Elit-Master1 férfi futamra már szinte teljesen felszáradt a pálya, ami nem meglepő, mert a nap is kisütött időnként. A futamot a CK Spartak Tlmace két versenyzője uralta, a Fejes Gábor-Nota Stefan kettős gyorsan ellépett a többiektől és folyamatosan távolodtak. Az utolsó körig kívülről úgy tűnt, hogy megvan az összhang köztük, de az utolsó körben már látszott, hogy nem beszélték meg előre, hogy ki fogja nyerni a versenyt. A nagyon sokat vezető Fejes Gábort az utolsó dupla palánknál előzte meg a szlovák csapattársa, és azután már nem volt lehetőség előzésre, így az első helyet Stefan Nota szerezte meg. Utánuk közel 3 perc hátránnyal érkezett az abszolút 3. helyezett és a Master1 győztes Szabó András Balázs (Speed-Way Team), míg az U23-as kategóriát Varga Viktor (Tamási BringaSport Egyesület) nyerte.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo