fbpx

Sagan országúton és mountain bike-kal a londoni olimpián?

A szlovák sportsajtó szerint elképzelhető, hogy a Liquigas 22 éves menője, Peter Sagan országúton és a mountain bike olimpiai-krossz számban is indulna a londoni olimpián.

Reálisan nézve ez még maximum csak remény lehet északi szomszédunk számára, ugyanis ehhez minden bizonnyal a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabadkártyájára lenne szükség a hegyikerékpáros indulási jogot illetően.

Peter Sagan mountain bike-on

Más kérdés, hogy az országúton már a nemzetközi sztárok közé tartozó, 2008-ban pedig junior mountain bike világbajnoki címet szerző Sagan a lehető legjobb ajánlólevél a szlovákoknak, akik a nemzetek ranglistáján betöltött pozíciójuk alapján (a 32. helyen állnak az UCI ranglistán, melyen egyébként Magyarország 17., kvalifikációt érő pozíciót foglal el) biztosra vehető, hogy nem juttatnának ki elit férfi mountain bike versenyzőt Londonba.

Sagan már országúton gyűjti a trófeákat

A több szakágban való megmérettetés egyébként a hírek szerint nem lenne sem Sagan, sem olasz csapata, a Liquigas ellenére. Az országúti mezőnyversenyre július 28-án, az olimpiai-krossz versenyszámra pedig augusztus 12-én kerül majd sor, tehát a két futam nem üti egymást.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo